Hrvatski radio

Radio Split

Predstava "Đekna" u GKM-u Split

13.10.2021.

19:00

Autor: Miranda Hrabar

Prizor iz TV serije

Prizor iz TV serije

Foto: - / -

Srednje i one malo starije generacije naših slušatelja sjetit će se kultnog humorističnog televizijskog serijala "Đekna još nije umrla, a ka' će ne znamo" redatelja Živka Nikolića u produkciji ondašnje Radiotelevizije Titograd. Serija je snimana 1988. godine u 12 epizoda,

s radnjom smještenom u zabačeno crnogorsko mjesto u kojem se prati život jedne obitelji koja najjednostavnije situacije rješava na najteži mogući način.

Zahvaljujući Zajednici Crnogoraca Split, "Đekna..." će u petak, 15. listopada, oživjeti na pozornici splitskoga Gradskog kazališta mladih. U predstavi sudjeluju glumci amateri iz Zajednice Crnogoraca, s iznimkom redatelja i glumca Ibrahima Durakovića, inače zamjenika predsjednika Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Splita. Tako je "Đekna" i izvrstan primjer suradnje kulturnih društava nacionalnih manjina u Gradu Splitu.

Uz nadu da će prilog koji slijedi čuti i glumica Arijana Čulina te uoči premijere u GKM-u, Miranda Hrabar ugostila je u našem studiju Dušicu Mijušković- Maladu, predsjednicu Zajednice Crnogoraca Split i kostimografkinju u predstavi, Slobodana Mračevića, predsjednika Skupštine Zajednice Crnogoraca u Splitsko-dalmatinskoj županiji koji u predstavi tumači ulogu Radosava i redatelja Ibrahima Durakovića:

Hrabar Đekna još nije umrla, 15.10.2021.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.