Hrvatski radio

Radio Split

Predstavljana knjiga Kazimira Katalinića o hrvatskoj emigraciji

27.10.2017.

07:27

Autor: Mladen Vuković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatska udruga Benedikt priredila je predstavljanje prva 2 sveska knjige “Od poraza do pobjede – Povijest hrvatske političke emigracije od 1945. do 1990.” autora prof. Kazimira Katalinića, političkog emigranta koji je rođen 1927. u Sušaku, živi u Argenitini te je autorom 14 publicističkih naslova.

Predstavljanje je održano u četvrtak, 26. listopada 2017. u 19 sati u dvorani Dominikanskog samostana u Splitu, Hrvojeva 2.

Knjigu su predstavili Josip Jović, novinar i publicist, mr. sc. Šime Letina i umirovljeni branitelj Ivan Beljan, koji su istaknuli da Katalinić objavljuje niz  zanimljivih činjenica iz života hrvatske političke emigracije, koja je sanjala neovisnu Hrvatsku, koje ne bi bilo i bez njihove pomoći. Program je vodio Ivan Baćak.

Knjige je objavila zagrebačka nakladnička kuća Trpimir. U prvom svesku obrađeno je razdoblje od 1945. do 1959., a u drugom od 1960. do 1974. godine, a slijde još dva sveska.

 

Evo što nam je o knjizi i iseljenoj Hrvatskoj kazao profesor Šime Letina, koji je radio u Kongresmenskoj knjižnici u Washingtonu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.