Hrvatski radio

Radio Split

Predstavljanje "Medaljona" Anite Martinac

01.06.2015.

12:01

Autor: Mladen Vuković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U organizaciji Hrvatske udruge Benedikt u srijedu, 3. lipnja 2015., s početkom u 20 sati, u dvorani Dominikanskog samostana u Splitu, Hrvojeva 2, održat će se predstavljanje romana „Medaljon“ mostarske književnice Anite Martinac. Uz autoricu, o romanu će govoriti fra Miljenko Stojić, Tomislav Đonlić, prof. povijesti i Joško Čelan, novinar i publicist. U ime organizatora program predstavljanja vodit će dr. Vide Popović, predsjednik Hrvatske udruge Benedikt.

"Roman „Medaljon“ je prvi roman o škriparima i autoričina svojevrsna književna obdukcija vezana za događaje iz razdoblja između kraja Drugog svjetskog rata i njegovog šestogodišnjeg produžetka u škripama i pojatama po pustarama zapadne Hercegovine. Svi likovu su stvarni. Svi svjedoci pri zdravoj pameti. Svi zapisnici s komunističkih sudova dostupni. Svi grobovi vidljivi. Oslobođen ikakvih ideoloških pridjeva ovaj roman je prvo pravo, i na vrlo napet način, ispričano svjedočenje o tom vremenu." - kaže autorica Anita Martinac o svom romanu:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

3 dana

Svi za Lećevicu

radionice