Hrvatski radio

Radio Split

Predstavljen roman 'Manje više isti ljudi' Josipa Budiše

04.03.2016.

09:56

Autor: RS

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu predstavljen je drugi roman "Manje više isti ljudi" autora Josipa Budiše, u izdanju imotskog ogranka Matice hrvatske. To je treća Josipova knjiga, s pričom o četvorici umirovljenika i njihovim životnim dvojabama na pragu treće životne dobi.

Odlaskom u mirovinu, kaštelanski zaljubljenik u dobnro štivo Josip Budiša, koji se često oglašuje i u javnim medijima svojim viđenjima aktualnih događanja, počeo je objavljivati knjige. Prva je zbirka kratkih zapisa i tekstova o našoj društvenoj zbilji, “Sve naše krize” (2012.), slijedio je roman “Tragom sudbine” (2014.) u kojemu rođaci iz Amerike, djeca iseljenika, dolaze u Ceru u djedov zavičaj, što autor koristi za pomalo etnografsku priču o životu u našoj Dalmatinskoj zagori. Upravo je tiskana njegova treća knjiga „Manje više isti ljudi” (2016.), priča o zlatnoj životnoj dobi kojoj i sam autor pripada.

Knjigu su u Gradskoj knjižnici Marka Marulića predstavili Ljiljana Skataretiko, Mladen Vuković, docent Mladenko Domazet, doktor Nedjeljko Marinov i autor Josip Budiša. U glazbenom dijelu programa pjevao je Petar Nižić uz gitarističku pratnju Darka Šegvića.

Evo što je autor Josip Budiša u našem programu kazao o svom novom romanu:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.