Hrvatski radio

Radio Split

Predstavljen roman "Posljednji" Anite Martinac

03.05.2017.

17:37

Autor: MV

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon romana "Medaljon", i novi povijesni roman „Posljednji“ mostarske književnice Anite Martinac predstavljen je u galeriji Dominikanskog samostana u Splitu, gdje je u tijeku izložba slika zagrebačke autorice Marije Puzak.

Osim autorice, roman su predstavili dr. sc. Ilija Protuđer, koji je govorio o jeziku i stilu romana koji je pisan na književnom standardu s hercegovačkim dijalozima, te Ivan Zlopaša, koji je istaknuo da je u proteklih 110 godina hrvatsko demografsko stablo odseljavanjem i pogibijama i ratu i poraću - prepolovljeno.

U glazbenom dijelu nastupio je VIS „Gospa od Zdravlja“, program je vodio Mario Popović u ime organizatora Hrvatske udruge Benedikt, a suorganizatori su Udruga hrvatske domovinske vojske 1941. – 1995. - Glavni stan Split i Naklada Protuđer.

Evo što je o svojim dokumentarnim povijesnim romanima iz vremena Drugog svjetskog rata i poraća, u nakladi ogranaka Matice hrvatske u Čitluku i Vinkovcima, kazala autorica Anita Martinac:  

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.