Hrvatski radio

Radio Split

Premijera mjuzikla "Roko, Roko, tatino oko"

04.10.2016.

12:14

Autor: Mladen Vuković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Roko, Roko, tatino oko" je mjuzikl koji u potpunosti izvode djeca i tinejdžeri, napisao ga je autorski dvojac Nela Bujas Luketić i Jelena Bosančić, a praizvest će se u HNK-u Split u petak, 7. listopada 2016. godine u 20 sati.

"Čokoladni svijet" naziv je središnjeg songa mjuzikla, a govori o planetu Kaoka, na kojoj nema zdrave hrane, nema učenja, nema nadzora, nema strke i frke, samo zabava i pregršt šećernih slastica - gdje su oceani shakea, sladoledne plime i nema zime! Dok glavni lik Roko crta planet Kaoka na koju planira odvesti svoje prijatelje, u pozadini scene pojavljuju se zboristi kao dio njegovog savršenog svijeta. Na rolama, romobilima i skejtovima plešu boogie i pjevaju song Čokoladni svijet uz pratnju orkestra.

Zborom i orkestarom koji sačinjavaju učenici Osnovne i Srednje Glazbene škole Josipa Hatzea dirigira Jure Bučević. Više od 70 djece i tinejdžera oživjeli su Nelin i Jelenin čarobni svijet uz pregršt glazbe, plesa i zanimljivih likova.

Mjuzikl ima ukupno 15 skladbi, od čega je pet songova: "Čokoladni svijet" nosi odlike boogieja, "Dida i lula" se naslanja na etnoelemente, "Moj brat" je tango song, "Roko, Roko" rockabilly, a "Golubica" serenada na klapski način koja prerasta u rap pa u etnoinstrumental.

Poslušajmo pjesmu "Čokoladni svijet"!

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.