Hrvatski radio

Radio Split

Priče "Sol života" Milene Budimir

25.02.2016.

11:08

Autor: Mladen Vuković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradska knjižnica Solin poziva na predstavljanje knjige kratkih priča „Sol života“ autorice Milene Budimir u Teatrinu Gradske knjižnice Solin u petak, 26. veljače u 19 sati. Uz autoricu knjigu će predstaviti Ingrid Poljanić i Irena Delonga Nešić, a ulomke će čitati Lovre Kristić i Lucija Budimir.

O kakvoj se knjizi zapravo radi najbolje objašnjava sama autorica:  

-  "Sol života" je zbirka kratkih priča, podijeljena na tri, kako se meni činilo – posve prirodne, cjeline. U prvom dijelu naziva "Fameja" progovaram i prepričavam obiteljske legende, obiteljska sjećanja, način na koji su živjeli, kako su zemlju održavali, ribu lovili, djecu odgajali. Drugi se dio zove "Dalmacija" u kojem su priče koje smo svi mi nekada od nekoga čuli. Moj pokušaj da na "komad karte stivan sjećanja", da se ne zaboravi način života nekada. I u trećoj cjelini, u "Kroaciji" su priče o modernoj Hrvatskoj, o našim problemima, o krizi morala i financija, o patnjama, onaj mračniji dio nas .....

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.