Hrvatski radio

Radio Split

Programi 15. Noći muzeja

29.01.2020.

22:57

Autor: Mladen Vuković

Programi 15.          Noći muzeja

Programi 15. Noći muzeja

Foto: - / -

Petnaesta Noć muzeja održat će se 31. siječnja, a tema su velike obljetnice dvaju hrvatskih muzeja: 200 godina postojanja i rada Arheološkog muzeja Split, osnovanog 1820. godine i 140 godina Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu. Evo programa za Moć muzeja više dalmatinskih ustanova.

ARHEOLOŠKI MUZEJ SPLIT

Slavljenik Arheološki muzej priređuje programed do 18 do 1 sat u noći na tri mjesta - u središnjoj zgradi Muzeja, u Saloni te u zbirci Issa na otoku Visu. Više o programu govore nam kustosi Jelena Jovanović, Nino Švonja i Boris Čargo. 

 

MUZEJ GRADA SPLITA - PROGRAM

U Muzeju grada Splita možete pogledati izložbu „NOSTALGIJA U NOVOM RUHU“ – donacija modne kreatorice Božene Martinčević. Izložba će biti postavljena u Muzeju i Galeriji u Dioklecijanovoj ulici.

Priredili smo stručna vodstva po svim prostorima, a za djecu pedagoško–edukativni program.

Postav Muzeja i Galerije Emauel Vidović možete doživjeti u punoj multimediji uz najmoderniju Wi-Fi  tehnologiju putem Vaših pametnih telefona.

Muzejske publikacije i suveniri dostupni su po prigodnim cijenama na muzejskim recepcijama tijekom cijele večeri.

 

18,00 – 01,00 sati

Posjet stalnom postavu Muzeja grada Splita, Galeriji Emanuela Vidovića. Posjet Podrumima Dioklecijanove palače.

19,00 – 01,00 sat

Izložba “NOSTALGIJA U NOVOM RUHU“

Otvorenje izložbe bit će u Galeriji Muzeja grada Splita u Dioklecijanovoj ulici u 19,00 sati.

Ovom izložbom prezentiramo vrijednu donaciju modne kreatorice Božene Martinčević, muzeološka obrada i prezentacija daju novi pogled na vrijednu ostavštinu koja je desetljećima nastajala u modnom salonu „Nostalgija“ u Marmontovoj ulici.

 

18,00 – 01,00 sat

Izložba “Splitski gradonačelnici (1882.-1918.): život i uspomene”

Tijekom trajanja Noći muzeja 2020 u Muzeju grada Splita možete pogledati i izložbu “Splitski gradonačelnici (1882.-1918.): život i uspomene”. Za grupe veće od 5 osoba biti će organizirano i stručno vodstvo po izložbi tijekom cijele večeri.

18,00 – 21,00 sat

Galerija Emanuel Vidović: stručna vodstva u 18,00 i 20,00 sati.

21,00 – 23,00 sata

Muzeja grada Splita, stručna vodstva u 21,00 i 22,00 sata.

20,00 – 22,00 sati

Podrumi Dioklecijanove palače, stručna vodstva u 20,00 i 21,00 sat.

20,00 – 20,30  i  20,30 – 21,00 sat

Pedagoško – edukativni program za djecu i odrasle u izložbi “NOSTALGIJA U NOVOM RUHU“ u Galeriji Muzeja grada Splita

18,00 – 01,00 sat

Prezentacija kulturne baštine putem Smart Guide multimedijalnog besplatnog vodiča kroz stalni postav Muzeja grada Splita i Galerije Emanuel Vidović

Muzej priča priču o povijesti Grada – ne samo kroz eksponate, već i kroz gotovo 200 audio-zapisa i galeriju fotografija koje su dostupne posjetiteljima putem Smart Guide platforme na njihovim „pametnim“ telefonima , na hrvatskom i engleskom jeziku. Posjetitelji se mogu informirati koristeći najmoderniju Wi-Fi tehnologiju koja ne ograničava broj istovremenih korisnika usluge ili količine sadržaja.

18,00 – 01,00 sat

“Klub prijatelja Muzeja grada Splita”

Možete se učlaniti u “Gotičkoj dvorani” Muzeja i na recepcijama Galerije Emanuel Vidović i Podruma Dioklecijanove palače i tako ostvariti besplatno članstvo u 2020. godini.

18,00 – 01,00 sat

Prigodna prodaja muzejskih suvenira i publikacija na recepcijama Muzeja grada Splita, Galerije Emanuel Vidović i Podruma Dioklecijanove palace po promotivnim cijenama.

 

HULU - SALON GALIĆ 

Hrvatska udruga likovnih umjetnika Split za Noć Muzeja prvi put organizira umjetničku radionicu za djecu puzače do 2 godine, početak je u 17 sati.

Cilj ove umjetničke radionice za roditelje i djecu jest ponuditi smjernice za stimuliranje napretka djeteta u prvim godinama života i upoznati roditelje sa suvremenim umjetničkim radovima unutar galerijskog postava. Svaka aktivnost za djecu puzače izravno će se referirati na jedan od elemenata umjetničkog rada. Posebni naglasak će biti na poticanju  ravnoteže, preciznosti i rukovanja predmetima kroz stvaralaštvo i igru s roditeljima. Sve aktivnosti će imati za cilj poticanje istraživanja i razvoja djece kroz vizualne i taktilne podražaje uz naglašenu motoričku slobodu kretanja roditelja s djecom kroz galeriju.

Voditeljica radionice je Julija Tomasović, mag. prim. educ.

 

 

Sveučilišna galerija „Vasko Lipovac“

Trajanje programa: 19:00-23:00

1. 19:00 - Mandolinski orkestar Sanctus Domnio

Koncert filmske glazbe + posebni dodatci

Na programu će se naći odabrana djela filmske glazbe mali homage talijanskom virtuozu i filmskom skladatelju Nini Roti. Izbor najpoznatijih tema iz njegova filmskog opusa (Kum, La Strada, Amarcord, La dolce vita) dio su bogatog glazbenog programa.

Od novije filmske glazbe orkestar će izvesti skladbe H. Zimmera Inception (Time) i Drink my hearties iz filma Pirati s Kariba .

Posebni dodatci su skladbe splitskih skladatelja i samih članova orkestra T. Kalebića, P. Sviličića i J. Banića.

Povodom svjetskog obilježavanja 250. godišnjice rođenja Ludwiga van Beethovena na programu je i skladba Sonatina u C duru za mandolinu i čembalo .

Koncert majstorica: Ivana Kenk Kalebić

Dirigent: maestro Vladimir Lukas

 

2. 20:15 - Otvorenje izložbe Milan Pavlović / Korana Lukić-Šuran

U petak , 31. 1. 2020. s početkom u 20:15 splitskoj publici predstavit će se dvoje akademskih slikara Milan Pavlović (Bjelovar) i Korana Lukić Šuran (Fažana ). Korana Lukić Šuran slika batanu (mali ribarski brod) specifičan za rovinjski ribarski život , a Milan Pavlović se bavi prirodom na način da preslikava obrazine bjelogorice svog kraja. Radi se o slikarima dviju različitih filozofija što se očituje kod Lukić Šuran u specifičnom geometrijom seciranju problema objekta, dok Pavlovi ć analizira strukturu same prirode. Boje kod Šuran Lukić su izrazito ekspresivne, jake sa dominacijom tri boje (crvena. crna , narančasta), dok kod Pavlovića dominira magličasta i pomalo bajkovita sfumato atmosfera . Lukić Šuran predstavit će se sa dvanaest velikih formata u tehnici akril na platnu, a Pavlović sa pet mega formata u kombiniranoj tehnici.

 

ŠKOLA LIKOVNIH UMJETNOSTI SPLIT

U Galeriji Škole u 19 sati - Splitski kipar i animator svjetskog glasa Milivoj Popović priprema poslasticu u obliku VR izložbe naziva "01001010 01000001" (JA u binarnom kodu) za sve posjetitelje Noći muzeja i Galerije Škola. Milivoj je suosnivač višestruko nagrađivanog Studija za Digitalnu Umjetnost Lemonade3d, sadašnji Prime Render studio koji uz 70 međunarodnih nagrada broji i OSCAR kvalificirajuću nagradu ANIMATED EYE na Aspen Shortsfest u Coloradu, USA, kao i Posebno Priznanje Žirija na ANNECY Film Fesativalu (najveći festival za animirane filmove u svijetu). Kao asistent drži kolegij "Kiparstvo u digitalnom mediju 1 i 2" na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu. Iz njegovih istraživanja i eksperimenata proizašla je ideja o kiparskoj izložbi kompletno izvednoj i prezentiranoj kroz Virtualnu stvarnost.
Naime, posjetitelji izložbe će uz stručno vodstvo moći iskustiti virtualno okruženje i konzumirati izložene skulpture posredstvom 2 headseta tj, naočala - vizira koje će ih transponirati u virtualni, ambijentalni, kiparski svijet Milivoja Popovića.

Autore i izložbu će predstaviti kustos Igor Brešan.

Muzej grada Kaštela u Noći muzeja 2020.

U kaštelu Vitturi u Kaštel Lukšiću posjetitelji će moći pogledati video prezentaciju izložbe „SKRIVENO – IZLOŽENO, rujan – listopad 2018.“, izložbu „SLIKARSKI ATELJE LEONARDA DA VINCIJA“ praćenu prezentacijom slikarske tehnike Leonarda da Vincija te izložbu „50 GODINA LABINSKIH ATELIERA 1968. – 2018.“.

Za najmlađe posjetitelje pripremljeni su brojni igrokazi, a u prostorima Gradske knjižnice Kaštela moći će se zaigrati trlja, igra naših starih te pogledati izložba „MUZEJ U KNJIŽNICI I KNJIŽNICA U MUZEJU“.

U Nadbiskupskom kaštelu u Kaštel Sućurcu otvara se izložba Arheološkog muzeja u Zagrebu „DVIJE PRAPOVIJESNE RIZNICE PORTUGALA - ARHEOLOŠKA NALAZIŠTA CÔA I LAGAR VELHO“ koja prezentira dva važna svjetska nalazišta, ukop četverogodišnjeg djeteta u pripećku Lagar Velho i gornjopaleolitičku umjetnost doline rijeke Côe.

U Nadbiskupskom kaštelu u Kaštel Sućurcu biti će prikazani igrokazi za djecu „ZAPELO JE VRIME, MA DICA GREDU“ u izvedbi Kaštelanskog dječjeg kazališta „Škatula“, igrokazi „BAKA UČI KAŠTELANSKU POVIJEST“, „ROKO I BABA U MUZEJU“ te plesna točka u izvedbi Sućuračke amaterske udruge „Putalj“.

Program Noć muzeja 2020. – Muzej grada Kaštela

kaštel Vitturi (Lušiško Brce 5, 21215 Kaštel Lukšić)

18.00 - 24.00 Video prezentacija izložbe SKRIVENO – IZLOŽENO, rujan / listopad 2018.

Projekcija postava izložbe, koja je nastala u prigodi 30. obljetnice osnutka Galerije Studin. Odabrano je devedeset reprezentativnijih radova domaćih umjetnika koja su bila izložena na dvjema lokacijama, u kaštelu Vitturi, u Kaštel Lukšiću i u Nadbiskupskom kaštelu u Kaštel Sućurcu.

Od utemeljenja Galerije Studin, 1988. godine stvarale su se zbirke umjetničke produkcije nastale od drugoga desetljeća 20. st. do danas. U početcima izlagačke djelatnosti od 1989., otkupima, donacijama i pohranom prikupljeno je 467 slika, skulptura, fotografija i umjetničkih instalacija.

18.30. -19.30 igrokaz za djecu „VELIK KAO DIJETE“ / KUD Karol Wojtyla

20.00. -20.30 otvaranje izložbe „SLIKARSKI ATELJE LEONARDA DA VINCIJA“

Povodom obilježavanja 500. godišnjice smrti Leonarda da Vincija organizirana je izložba radova nastalih nakon teorijsko-praktične radionice „Slikarska tehnika Leonarda da Vincija – teorija i praksa“ koja se u Muzeju grada Kaštela održala uz partnersku podršku Hrvatskog restauratorskog zavoda i Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu. Cilj izložbe je prezentirati radove polaznika radionice, te dočarati izgled Leonardovog ateljea. Kao poveznicu između Leonardovog djela i kaštelanskog muzeja možemo navesti činjenicu da su kopije, fotografije i litografije Leonardovih djela služile kao vjerske slike za kućnu upotrebu u pučkim kućama diljem svijeta te su nezaobilazan dio interijera i kaštelanskih kuća. Nekoliko njih čuvamo u muzejskoj zbirci Devocionalija. Najpoznatija od njih, svakako je „Posljednja večera“, jedno je od najvećih svjetskih umjetničkih remek-djela i najpoznatija slika na svijetu koja je postala ikonom kršćanskog slikarstva.

20.30- 21.30 prezentacija„SLIKARSKA TEHNIKA LEONARDA DA VINCIJA“

Prezentacija kopiranja Leonardove lazurne tehnike slikanja. Akademski slikar, prof. Valentino Radman će, uz renesansnu glazbu, prezentirati svoju kopirnu vještinu i pred publikom slikati tehnikama i metodom kojom se u radu koristio Leonardo da Vinci (1452.-1519.), jedan od najsvestranijih umjetnika talijanske renesanse.

20.30 -21.00 otvaranje Izložbe „50 GODINA LABINSKIH ATELIERA 1968. – 2018.“

Narodni muzej Labina gostuje s izložbom djela nekih od najznačajnijih hrvatskih umjetnika druge polovice 20. stoljeća, a to su: Raoul GOLDONI, Josip DIMINIĆ, Milena LAH, Quintino BASSANI, Emil BOBANOVIĆ ĆOLIĆ, Mate ČVRLJAK, Jasna MARETIĆ DIMINIĆ, Eugen KOKOT, Vera KOS PALISKA, Karlo PALISKA i drugi. Oni su pokretači i sudionici Labinskih ateliera - regionalne likovne manifestacije započete skupnom izložbom, daleke 1968. o značaju "Labinskih ateliera" Tulio Vorano povodom 50. obljetnice piše: U doba pojave ozbiljnih naznaka nastupajuće krize rudarstva, koja je snažno uzdrmala ovu temeljnu granu tadašnjeg labinskog gospodarstva; u vrijeme vrhunca stambene krize starogradske jezgre, kao izravne posljedice upravo rudarske djelatnosti, koja je dovela u pitanje opstanak starog Labina; dakle u trenutku vrlo sumornog labinskog obzorja i ozračja pojavili su se poput feniksa LABINSKI ATELIERI.

 

Gradska knjižnica Kaštela (Odjeli GKK u kaštelu Vitturi)

18.00-22.00. izložba i kreativna radionica „MUZEJ U KNJIŽNICI I KNJIŽNICA U MUZEJU“

18.00-22.00 igraonica „TRLJA-IGRA NAŠIH STARIH“

Nadbiskupski kaštel (Gospojska štrada 1, Kaštel Sućurac)

18.45.-19.45 igrokaz „ZAPELO JE VRIME, MA DICA GREDU“ - Kaštelansko dječje kazalište „Škatula“

19.45.-20.45 dječji igrokazi „BAKA UČI KAŠTELANSKU POVIJEST“ , „ROKO I BABA U MUZEJU“ i plesna točka – Sućuračka amaterska udruga „Putalj“.

21.00.-21.30. otvaranje izložbe „DVIJE PRAPOVIJESNE RIZNICE PORTUGALA ­- ARHEOLOŠKA NALAZIŠTA CÔA I LAGAR(Arheološki muzej u Zagrebu)

Izložbeni projekt  „DVIJE PRAPOVIJESNE RIZNICE PORTUGALA - ARHEOLOŠKA NALAZIŠTA CÔA I LAGARprezentira dva važna svjetska nalazišta, ukop četverogodišnjeg djeteta u pripećku Lagar Velho i gornjopaleolitičku umjetnost doline rijeke Côe.

Izložba Dječak iz Lapeda i druge priče iz pripećka Lagar Velho prikazuje otkriće kostura četverogodišnjeg dječaka kojeg su pažljivo sahranili njegovi bližnji prije 29.000 godina. Detaljnom analizom kostura otkriveno je da pokazuju anatomske karakteristike modernih ljudi, ali i neandertalaca. Ovo iznimno otkriće ubrzo je odjeknulo u javnosti, a sam Dječak postao je portugalski nacionalni simbol. Rekonstrukcije ukopa te imaginarni portreti članova Dječakove obitelji, radovi su studenata Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

Izložba Dolina Côe - Trideset tisuća godina pejzažne umjetnosti prikazuje jedno od najznačajnijih nalazišta gornjopaleolitičke umjetnosti. Na stijenama obronaka koje okružuju rijeku Côu nalazi se više od tisuću urezanih prikaza životinja, ljudi i apstraktnih simbola. Na izložbi se mogu vidjeti fotografije nekih od najljepših i najživopisnijih prikaza ovog nalazišta koje se već dvadeset godina nalazi na UNESCO-voj listi Svjetske baštine. Za što vjerodostojniji dojam pobrinuli su se studenti Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu koji su napravili rekonstrukciju prikaza na stijenama.

U muzejskoj suvenirnici sva tiskana izdanja Muzeja prodavati će se po 50% sniženim cijenama, a Gradska knjižnica upisivati će nove članove po cijeni od 45 kn. Ulaz i vodstvo po stalnom postavu je besplatno.

 

TROGIR

Muzeju grada Trogira u trogirskoj Noći muzeja ove godine prvi put pridružili Muzej sakralne umjetnosti i katedrala sv. Lovre! Pridružila mu se i Narodna glazba Trogir koja ove godine obilježava 195 godina postojanja, a nakon jednogodišnje pauze u Muzej grada Trogira vraća se i omiljeni zabavni program - tombola!

18.00 - 20.00
  • Razgledaj Muzej sakralne umjetnosti i katedralu sv. Lovre!
U Muzeju sakralne umjetnosti, smještenom na prvom katu župnog dvora, izložena su remek-djela slikarstva nastala od 13. do 16. stoljeća. Muzej, među ostalim, čuva djelomično sačuvan poliptih Bogorodice s djetetom i svecima s glavnog oltara stolnice iz 13. st., djela majstora Blaža Jurjeva Trogiranina: Bogorodica u RužičnjakuRaspelo...   

 

18.00 - 23.00
  • Razgledaj Muzej grada Trogira!
Muzej grada Trogira za sve zainteresirane posjetitelje bit će otvoren do 23:00 sata.
      
18.30 - 19.30
  • Bolje upoznaj Muzej grada Trogira!
Svi posjetitelji koji žele znati više u 18:30 će moći krenuti u stručnu šetnju palačom Garagnin - Fanfogna te na taj način od kustosica saznati koje sve priče o Gradu pričaju predmeti izloženi u stalnom postavu Muzeja grada Trogira, a i puno više...
 
19.30 - 20.30
  • Poslušaj glazbarske priče!
Narodna glazba Trogir 2020. godine obilježava 195. godina djelovanja. Tim povodom u Muzeju grada Trogira okupit će se brojne generacije trogirskih glazbarica i glazbara i njihovih prijatelja koji će ispričati još brojnija glazbarska sjećanja, anegdote i zanimljivosti...
 
21.00 - 22.00 
  • Zaigraj tombolu!
...nabavite li od 18:00 sati listiće, od 21:00 - 22:00 sata možda postanete dobitnica ili dobitnik cinkvine ili tombole!

 

SINJ

Muzej Sinjske alke ove godine posjetiteljima će ponuditi Izložbu fotografija sa Svečane sinjske alke koja je održana u Vukovaru 2017. godine. Autori ove izložbe, koja će biti otvorena od 18 do 1 sat iza ponoći su Dario NjavroJosip KrivačićMiroslav Šlafhauzer i Petar Malbaša.

U okviru programa održat će se kviz s pitanjima iz alkarske tematike, a bit će predstavljena i nova mobilna aplikacija. Početak Alkarskog kviza najavljen je od 18 i 30 do 19 sati. Sudionici kviza će na svoje pametne telefone preuzet kviz aplikaciju ‘Koliko punata’, a troje najuspješnijih bit će nagrađeni knjigama koje je izdalo Viteško alkarsko društvo Sinj. Od 19 sati najavljeno je predavanje filmskog kritičara Daniela Rafaelića na temu medijskog praćenja Svečane Sinjske alke u Vukovaru.

Film ‘Svečana Sinjska alka u Vukovaru 6. svibnja 2017.’ – retrospektiva, redatelja Darka Puharića bit će predstavljen u 20 sati. Nakon predstavljanja filma, od 21 sat održat će se radionica ‘Potraga za alkarskim blagom’ Na radionici će posjetitelji imati zadatak pronaći mjesto gdje se u muzeju nalaze zadani citati, fotografije i predmeti, a troje najuspješnijih bit će nagrađeno. Projekcija snimke Svečane Sinjske alke u Vukovaru počet će u 21 sat.

Galeriji Sikirica postavljena je izložba suvremenog  njemačkog umjetnika Antona Högera , inače,ovogodišnjeg laureata ugledne međunarodne nagrade ‘Leonard da Vinci – The Universal Artist Award’
Njegovi radovi su poznati po nestvarnim, sanjarskim motivima u stilu manirizma. Fokus Hogerovih djela je u društvenim temama poput sadašnjeg položaja žena u društvu, ili pokušaja destrukcije čovjeka kroz nekvalitetan televizijski program. U njegovim djelima također nailazimo na tematske korpuse poput integracije, participacije i moći medija, kao i prerade povijesti. Izložba će biti otvorena do 06. veljače kada će se postav izmijeniti slikama Dietera Cornelsa Veera.

 

TRILJ

Muzej triljskog kraja će svoja vrata posjetiteljima otvoriti u 18 sati, a u prigodnom programu i muzejskom postavu će moći uživati do 24 sata. Noć muzeja 2020. započet će s putovanjem u svijet mašte – veselim, zabavnim i zaigranim pričama za djecu, ali i za sve odrasle koji čuvaju dijete u sebi.

Publika će također imati priliku razgledati izložbu koja predstavlja znanstveno-istraživački rad Odsjeka za arheologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te novije rezultate arheoloških istraživanja rimskog legijskog logora Tilurij. Postav Muzeja će biti otvoren cijelu večer, a od 20 do 22 sata posjetitelji će ga moći razgledati uz besplatno stručno vodstvo. Ostatak večeri će se provesti u ugodnom druženju uz kuhano fino i tradicionalne slastice.

18.30-19.30 Dječja Noć muzeja, Priče za laku noć 
Učiteljica i objavljivana autorica brojnih dječjih priča i dviju slikovnica, Niveska Juraga-Kovačev, predstavit će dvadeset godina svog djelovanja u ulozi dječje spisateljice te nam ispričati svoje najljepše i najmaštovitije priče.

18.00-00.00 Arheološka istraživanja u Tiluriju  1996.-2018. godine
Izložba predstavlja rezultate arheoloških istraživanja rimskog legijskog logora Tilurij kod Trilja i znanstveno-istraživačke projekte u sklopu kojih su vođena spomenuta istraživanja, postere s međunarodnih znanstvenih skupova te odabir znanstvenih radova i publikacija na temu Tilurija. Izložba je prvi put bila predstavljena javnosti 2019. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

20.00-22.00 Tilurij-Rimski  vojni logor
Trajna izložba ‘Tilurij – rimski vojni logor’ čini stalni postav Muzeja triljskog kraja te predstavlja prvih deset godina arheoloških istraživanja navedenog legijskog logora. U Noći muzeja će posjetitelji moći samostalno razgledavati postav tijekom cijele večeri, a u 20.00 i 22.00 sata će biti osigurano i stručno vodstvo po muzejskom postavu.

18.00-00.00 Druženje uz kuhano vino i tradicionalne slastice  
Druženje uz kuhano vino i tradicionalne slastice.

18.00-00.00 Prodaja suvenira i publikacija po sniženim cijenama 
Muzejski suveniri i publikacije će biti dostupni po sniženim cijenama.

 

IMOTSKI

Zavičajni muzej Imotske krajine i ove godine će otvoriti vrata u sklopu manifestacije Noć muzeja u petak, 31. siječnja, u vremenskom intervalu od 18 do 22 sata.

Muzej će se predstaviti sa stalnim postavom i izložbom “Životinjski svijet Imotske krajine”.

 

MAKARSKA

U Gradskoj galeriji Antun Gojak u Makarskoj, u 19 sati otvorit će se retrospektivna izložba “Ante Rožić i Makarsko primorje”. Kustosice izložbe su povjesničarka umjetnosti Antonia Vodanović, te arhitektice Petra Radić i Petra Jerković iz Udruge Kačić. Izložba će biti otvorena za posjetitelje do 15. veljače 2020.

Treću godinu Udruga Porići 1680. uključuje se u manifestaciju ‘Noć muzeja’. Kako nas je informirala Vedrana Vela Puharić, Udruga će 31. siječnja u 17 sati otvoriti vrata Spomen-doma Marin Puharić u zaseoku Puharićima. Kako je moto ovogodišnje Noći muzeja ‘Velike obljetnice’,  a budući je jedan od jubileja u samom imenu Udruge Porići 1680.na izložbi će biti predstavljeni dokumenti 340 godina od krštenja Mare Puharić u Franjevačkom samostanu Makarska i još zanimljivosti.

Jelena Jovanović - Arheološki muzej Split

Nino Švonja - Salona

Boris Čargo - Vis

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.