Hrvatski radio

Radio Split

Izložba "Žene iz smjene" i audio knjiga "Mi žene"

07.03.2022.

21:12

Autor: HRT Radio Split

Prokultura Split

Prokultura Split

Foto: Prokultura Split / Prokultura Split

U Kući jezika i kulture Peristil na Međunarodni dan žena priređuju se dva programa. U 10 sati bit će otvorena izložba "Žene iz smjene" kojom udruga Budislobodna želi zahvaliti požrtvovnim ženama koje u ovim izazovnim vremenima stoje na prvoj crti obrane našeg zdravlja i dobrobiti. 

A u organizacije udruge Prokultura - Opservatorij kulturnih politika Split, projekt audio knjige MI.ŽENE. autorice Nataše Jukić, čije tekstove čita Ana Opačak, bit će predstavljen također u utorak, 8. ožujka 2022. u Kući jezika i kulture Peristil u 18 sati. 

Stotinu kratkih "inspirativnih i osnažujućih priča koje prižaju utjehu i mijenjaju živote" o manje i više poznatim splitskim ženama, u dobi od 19 do 95 godina, čitaju Ana Opačak i Goran Pelaić, u trajanju 7-8 minuta, i one su se počele objavljivati na Youtube kanalu Mi.Žene., a postoji i istoimena Facebook grupa. Audio knjiga je darovana Zakladi za slijepe i slabovidne osobe "Čujem, vjerujem, vidim".

Knjiško izdanje te šeste knjige Nataše Jukić ilustrirala je Dona Tomić. Evo što o zvučnom projektu svoje knjige kaže autorica:     

Nataša Jukić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.