Hrvatski radio

Radio Split

Prva dodjela priznanja "Zlatni Grgur"

30.09.2016.

16:36

Autor: MV

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U subotu, 1. listopada 2016., s početkom u 19 sati, u splitskoj Gradskoj vijećnici na Pjaci (Narodni trg), a povodom proslave Međunarodnog dana glazbe, održat će se prva dodjela priznanja “Zlatni Grgur”.

Na svečanoj akademiji nastupit će Gradsko mandolinsko društvo “Sanctus Domnio”, prof. Ivan Božičević i grupa “Repassage”. Pokrovitelji su Grad Split i Hrvatska glazbena unija HGU.

 

“Zlatni Grgur” će biti diodijeljen u više kategorija:

Priznanja:

1.  za doprinos glazbenoj sceni grada Splita:

 a) “Zlatna Floramye” za žene (pojedinačna ili skupna);

 b) “Zlatni akvarel”  za muškarce (pojedinačna ili skupna);

 2. nova nada glazbene scene grada Splita:

 “Zlatni tić”

 3. za izniman doprinos glazbenoj sceni grada Splita

 “Zlatni Grgur”  

 Intencija je uspostavljanje strukovnog priznanja za istaknute splitske glazbene umjetnike i ansamble iz područja klasične, jazz i blues glazbe

 

Međunarodni dan glazbe 1. listopad 2016.

Dana 1. listopada svjetska glazbena zajednica od 1975. godine slavi Međunarodni dan glazbe (International music day), čije je obilježavanje potaknuo poznati violinski virtuoz i muzikolog Yehudi Menuhin. Njegovu inicijativu prihvatio je UNESCO-ov glazbeni odjeljak (International Music Council), kojim je presjedao. Promocija glazbe među svim pripadnicima zajednice, širenje UNESCO-ova ideala mira i prijateljstva među narodima, razmjena iskustava i međusobno poštovanje te promocija programske politike International Music Councila i njegovih suradnika, samo su neki od ciljeva pokretanja Međunarodnog dana glazbe.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.