Hrvatski radio

Radio Split

Prva kliška vesela večer

08.08.2018.

07:04

Autor: MV

Prva kliška vesela        večer

Prva kliška vesela večer

Foto: - / -

Rijetka su mjesta koja imaju monografiju o svom mjesnom pučkom humoru. Takvu knjigu, naslovljenu "Kliške šale i dosjetke", s priloženom DVD snimkom kliških šaljivdžija koji kazivaju svoje zgode, objavio je 2007. godine Petar Listeš.

Na tom tragu, sinoć je u tvrđavi na Klisu održana Prva kliška vesela večer s obiljem smijeha, pisme, humora, šala i dosjetki, na kojoj je pred punim gledalištem desetak sudionika govorilo anegdote iz obiteljskog i mjesnog života. Kaže stara narodna pjesma: "Teško Klisu jer je na kamenu, teško kamenu jer je Klis na njemu", a sinoć je kamenom Klisu bilo puno lakše, jer se s tvrđave nije prolamala kliška bura, nego bura smijeha!

Tonći Jakulj i Martin Bilić uz gitaru su se prisjetili Olivera, a uz njih su zgode i viceve govorili Ante Džakula, Srećko Uvodić Burgo, Željko Jaman, Andrija Pleština, Jozo Žanić i Joško Vukišić, kroz program je vodio Mladen Vuković pa ćemo većinu ispričanih anegdota čuti i rujanskim izdanjima emisije "Kad se smijah tad i bijah" Radio Splita.

Kao pozivnica, evo jedne od više šaljivih pjesama u izvedbi Vokalista Salone, no najprije zgoda Željka Jamana s njegovim djedom:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.