Hrvatski radio

Radio Split

Prva knjiga stihova fra Ante Vučkovića

15.05.2019.

08:37

Autor: Mladen Vuković

Prva knjiga stihova fra Ante Vučkovića

Prva knjiga stihova fra Ante Vučkovića

Foto: - / -

Katolička izdavačka kuća Salesiana priređuje predstavljanje prve zbirke pjesama fra Ante Vučkovića 'Kolajna od šutnje' u Splitu u Franjevačkom klerikatu o. fra Ante Antića na Trsteniku u Splitu, u četvrtak 16. svibnja 2019. u 20 sati.

Fra Ante Vučković rođen je 1958. u Sinju, doktorirao je temom "Dimenzija slušanja u Martina Heideggera" (objavljena na talijanskomk i hrvatskom jeziku, Zagreb, 1993.) na Papinskom sveučilištu u Rimu. Profesor je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu, gdje je bio i dekan. Prepoznatljiv po svojim osebujnim i autentičnim duhovnim propovijedima i katehezama za mlade, kaže da je protiv brbljanja o evanđeoskim temama, javlja se duhovnim stihovima na biblijske poticaje, a počeo ih je pisati na Facebooku. 

Njegove pjesme na predstavljanju čitat će glumac i pjesnik Enes Kišević i glumac Pere Eranović, u glazbenom dijelu programa pjevat će mladi iz SKAC benda Split, program vodi Marin Periš.

Pogovore knjizi napisali su Ivan Babić, Zrinka Jelaska, Ivan Sead Muhamedagić i Stjepan Lice.

Na predstavljanju će biti i nagradna igra! Putnička agencija ICHTIS TRAVEL priredila je nagradnu igru čija je glavna nagrada - put u Svetu zemlju pod duhovnim vodstvom fra Ante Vučkovića! Više možete saznati na poveznici. http://ichtisonline.com/kolajna-od-sutnje.html

Predstavljanje fra Antine knjige održat će se i u Zagrebu u Župi Duha Svetoga (Sveta Mati Slobode) na Jarunu u četvrtak, 23. svibnja u 20 sati.

 

Pjesnikove riječi

         Enesu Kiševiću

Govoriš sržne i duboke stvari,

a riječi ti tako lake.

Kako to?

Otkuda im da lete?

 

Nije li zato

što i nisu tvoje?

Ili stoga što ih puštaš

da budu sasvim svoje?

 

A kako onda da baš one,

te obične i svakodnevne riječi,

zvuče kao da su samo tvoje?

 

Evo što nam je o svom pjesništvu kazao fra Ante Vučković:

Dr. sc. fra Ante Vučković

Fra Ante Vučković

Fra Ante Vučković

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.