Hrvatski radio

Radio Split

Prvi FEBAST - festival bajki u Splitu

10.10.2019.

13:16

Autor: Mladen Vuković

Prvi FEBAST - festival bajki u Splitu

Prvi FEBAST - festival bajki u Splitu

Foto: - / -

Društvo waldorf pedagogije – Split u suradnji s Udrugom Srma iz Sinja i Udruženjem ''Bajka'' iz Sarajeva organizira 1. Festival bajki u Splitu i Sinju - 1. FEBAST koji će se održavati ovog vikenda, od 11. do 13. listopada.

1. Festival bajki u Splitu - 1. FEBAST organizira se povodom stote obljetnice postojanja i primjene waldorfske pedagogije u svijetu (1919.-2019. – WALDORF 100), te 25 godina postojanja Društva waldorf pedagogije – Split i 20 godina rada Waldorfskog dječjeg vrtića Iskrica u Splitu.

Festivalski program će se odvijati na Umjetničkoj akademiji na tvrđavi Gripe, u Waldorfskom dječjem vrtiću Iskrica u Splitu, te u Sinju u Muzeju Sinjske alke.  

Otvorenje je u petak, 11. listopada u 18:30 sati na tvrđavi Gripe, Glagoljaška bb, u prostoru likovnog odjela Umjetničke akademije u Splitu.

Tijekom vikend programa posjetitelje očekuju dječje igraonice i radionice suhog filcanja vune, prikazivanje stop-motion animiranog filma na bosansku bajku ''Zlatna jabuka'', izvedba dvije lutkarske predstave na temu bajki, izlaganje o značaju bajki za odgoj i razvoj djeteta, radionica euritmije i glazbena radionica, a bajke će pripovijedati poznata sarajevska glumica Tatjana Šojić i splitska pripovjedačica Jasmina Žiljak Ilinčić.

Svi programi su besplatni i namijenjeni su djeci i odraslima. Potvrdnice o sudjelovanju daju se na upit.

Gosti festivala Udruženje ''Bajka'' iz Sarajeva već pet godina za redom organiziraju festival bajki u Sarajevu i sa sobom donose pregršt bosanskih narodnih priča.

Cjeloviti program festivala dostupan je na Facebook stranici organizatorahttps://web.facebook.com/events/643240282830546/?active_tab=about .

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.