Hrvatski radio

Radio Split

Prvi Festival zavičajne slikovnice

08.11.2016.

13:20

Autor: Miranda Hrabar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradska knjižnica Kaštela organizator je prvog Festivala zavičajne slikovnice koji će se održati u svibnju iduće godine. Još nekoliko dana otvoren je natječaj za tekst, koji se šalje na e-mail adresu kaštelanske knjižnice.

O uvjetima i pravilima autori se mogu informirati na Facebook i web stranici Gradske knjižnice Kaštela.

Rezultati natječaja bit će objavljeni već krajem ovoga mjeseca, a uz želju da ta manifestacija postane tradicionalna, ravnateljica Knjižnice Renata Dobrić pojašnjava zašto je festival pokrenut.


Natječajni uvjeti

Svi zainteresirani autori s područja Splitsko-dalmatinske županije cjeloviti tekst na temu ZAVIČAJA (od 4 do 6 kartica teksta u Wordu, veličina slova Times New Roman 12, dvostruki prored), zajedno s kratkim životopisom, mogu poslati u vremenu od 12. listopada do 15. studenoga 2016.g. isključivo na adresu: gkkslikovnica@gmail.com, nakon čega će Povjerenstvo odabrati najbolji tekst.
Rezultati natječaja za tekst zavičajne slikovnice bit će objavljeni krajem studenoga 2016. g.
na službenoj stranici GKK www.gkk.hr, nakon čega će biti raspisan natječaj za ilustracije.

Nakon odabira teksta i ilustracija (do 25. siječnja 2017.g.), zavičajna slikovnica bit će tiskana do početka Festivala zavičajne slikovnice (svibanj 2017.g.) u 400 primjeraka.

Autori teksta i ilustracija bit će nagrađeni s 50 primjeraka tiskane slikovnice.

Više informacija na: 091 483 1370 i 095 300 0031

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.