Hrvatski radio

Radio Split

Rendez-vous

13.06.2015.

00:49

Autor: Goran Pelaić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U prigodi Svjetskog dana glazbe 21. lipnja u Galeriji Meštrović održat će se 21. Večer francuske šansone – međunarodni susret „Najbolje od naših 20 godina“, u okviru Festivala francuske kulture u RH Rendez-vous.

U programu će nastupiti izvođači francuske šansone pobjednici i oni najbolje ocijenjeni na tradicionalnim Večerima francuske šansone koja se  organizira od 1993. godine. Uz pratnju maestra Jurice Karuze, među ostalima nastupit će neka od poznatih imena današnje glazbene scene iz Hrvatske među kojima Jelena Radan i Ana Opačak kao i predstavnici naših partnera iz Rumunjske, Austrije, Slovenije i Mađarske.

Uz organizatora Prokulturu – Opservatorij kulturnih politika – Split organizaciju ovog međunarodnog susreta omogućili su i podržavaju Francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj, Francuski institut u Hrvatskoj, Hrvatska glazbena unija, Muzeji Ivana Meštrovića, Turistička zajednica Grada Splita. Međunarodni medijski pokrovitelj je TV5 Monde, najveća frankofonska TV mreža.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.