Hrvatski radio

Radio Split

"San Ivanjske noći" nastao tijekom pandemije, večeras na velikom platnu Ljetnog kina Bačvice

27.06.2022.

14:09

Autor: Denis Šabić- FMFS

"San Ivanjske noći"

"San Ivanjske noći"

Foto: FMFS / FMFS

Ono što je započelo kao još jedan međunarodni dramski projekt učenika i nastavnika I. Gimnazije Split, zbog pandemije koronavirusa preraslo je u pravi igrani film "San Ivanjske noći" koji večeras možete pogledati u 21:30 u Ljetnom kinu Bačvice uz simboličnu cijenu ulaznice od 10 kuna.

Riječ je o dobro poznatoj Shakespeareovoj komediji koja isprepleće zgode i nezgode tri naizgled različite skupine likova: ljubavnih parova s atenskog dvora, atenskih zanatlija (ujedno glumaca-amatera), te grupe vila i vilenjaka iz obližnje šume.

Uz financijsku potporu Grada Splita film je pod vodstvom prof. Olge Granić i uz mirnu ruku snimatelja Boštjana Vučka snimljen u svega šest dana.

- Samo jednoj kameri, vrućini i neumornim cvrčcima usprkos, veliko zalaganje, talent i kreativnost mladih glumaca i autorskog tima nadvladali su sve prepreke i tako ostvarili svoj san. Specifičnost ove projekcije je da promidžbu za nju radi također grupa učenika I. gimnazije Split, koje stručna ekipa iz Kina Mediteran poučava promidžbenim aktivnostima u filmskoj industriji - stoji u najavi projekcije.

Filmska večer na Bačvicama uključuje i druženje uz piće, zakusku i glazbu (DJ Pajo) nakon projekcije.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.