Hrvatski radio

Radio Split

Sedamnaesta knjiga Frane Barasa

10.03.2021.

14:13

Autor: Mladen Vuković

Sedamnaesta knjiga Frane Barasa

Sedamnaesta knjiga Frane Barasa

Foto: - / -

Književni krug Split objavio je knjigu "Susreti s Talijom", u kojoj su sabrani tekstovi o kazalištu profesora Frane Barasa. To je sedamnaesta knjiga toga neumornog splitskog publicista koji je početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća bio ravnatelj Drame splitskog Narodnog kazališta,

koje je tada – prije 50 godina vratilo izvorno ime – Hrvatsko narodno kazalište Split.

 

U prvom dijelu su Barasovi tekstovi, kritike i osvrti o splitskom kazalištu koje je objavljivao u Slobodnoj Dalmaciji od 1965. do 1969. godine.

 

U drugom dijelu su tekstovi o Narodnom kazalištu Split, koje 1971. postaje Hrvatsko narodno kazalište Split, razgovori s Barasom koji je bio direktor Drame od 1970. do 1. veljače 1972., kada daje oistavku na svoju dužnost.

 

U trećem dijelu je mali izbor zapisa o kazalištu iz Barasova Ponoćnog dnevnika koji je pisao od 1961. do 1995. te Podsjetnik na rođenje splitskog kazališta, Prauzoru Tijardovićevih opereta i Dramu na Splitskom ljetu 1954. - 1979.

U razgovoru s Mladenom Vukovićem, Frano Baras govori koji su tekstovi tiskani u njegovoj novoj knjizi Susreti s Talijom:

 

Frano Baras

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.