Hrvatski radio

Radio Split

Sedmi zbornik o vodi, etnografiji i školstvu

13.05.2017.

19:06

Autor: MV

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Udruga za očuvanje zavičajne baštine Slivno, pri kojoj djeluje i etnografski muzej Mrkonjić, ove je godine objavila zbornik "Zavičajna jezikoslovna baština – Jezik identitetska odrednica" sa desetak znanstvenih i stručnih radova o osobitostima imotskog ikavskog narječja.

Na imanju pučkog pisca Ivana Talaje u Slivnu ove subote održan je okrugli stol suradnika Udruge "Slivno" na kojemu se govorilo o novim zavičajnim naslovima te se kritizirale spore i zakašnjele pripreme za ovogodišnju proslavu 300. obljetnice oslobođenja Imotske krajine od Turaka, dok su Sinjani svoju proslavu temeljito pripremali više godina.

Raspravljalo se i o daljnjim tematskim odrednicama rada udruge te će se objaviti zbornik radova s temama vodenih bogatstava krške Imotske krajine, te školstva i etnografske baštine, a bit će predstavljen 23. lipnja 2018. u Ričicama – kaže nam predsjednik Udruge Slivno profesor dr. sc. Anđelko Mrkonjić:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.