Hrvatski radio

Radio Split

Sjajan uspjeh mladih omiških gitarista

29.05.2013.

10:20

Autor: Vedrana Krstić Ivanišević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Mladi omiški gitaristi Željana Jerić, Silvio Bilić, Zorko Trgo i Petar Čulić ostvarili su sjajan uspjeh proteklog vikenda na velikim međunarodnim natjecanjima u Tirani i Skopju, i to u konkurenciji gitarista iz cijelog svijeta:

Učitelj OGŠ Lovro pl. Matačić iz Omiša Petar Čulić osvojio je 1. Međunarodno natjecanje u Tirani - Albanija te Skopski Tirando - Makedonija u kategoriji bez ograničenja u godinama. To je samo nastavak niza velikih uspjeha ovog dugoratskoga gitariste posljednjih godina!

Učenica IV raz. OGŠ Lovro pl. Matačić iz Omiša, Željana Jerić  osvojila je 1. Međunarodno gitarističko natjecanje u Tirani - Albanija sa osvojenih apsolutno 100 bodova, te Međunarodno gitarističko natjecanje Tremolo - Skopje, Makedonija u kategoriji 13 godina i mlađi.

Učenik 5. raz. OGŠ Lovro pl. Matačić - Omiš , Silvio Bilić osvojio je prve nagrade na 1. Međunarodnom natjecanju u Tirani - Albanija sa osvojenih apsolutno 100 bodova te Međunarodno gitarističko natjecanje Tremolo - Skopje  -Makedonija u kategoriji 15 god i mlađi. Također u kategoriji Bez ograničenja u godinama je osvojio 3. mjesto(nagradu) kao uvjerljivo najmlađi sudionik natjecanja u toj kategoriji plasiravši se odmah iza Petra Čulića i bugarskog gitariste Boyana Doncheva koji su podijelili 1. nagradu.

Učenik 4. raz. OGŠ Lovro pl. Matačić - Omiš, Zorko Trgo u klasi  osvojio je 2. mjesto (I nagrada iza Željane Jerić) 1. Međunarodnom natjecanju u Tirani - Albanija sa osvojenih apsolutno 96 bodova!, te isti rezultat na Skopskom Tremolo -Makedonija u kategoriji 13 god i mlađi.

Svo troje učenika se nalaze u klasi prof. Nene Munitića

 

 

 

 

  

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.