Hrvatski radio

Radio Split

Slikovnica "Moćni Goran – Ja, vatrogasac…"

16.12.2020.

15:19

Autor: RS

Slikovnica "Moćni Goran – Ja, vatrogasac…"

Slikovnica "Moćni Goran – Ja, vatrogasac…"

Foto: - / -

Vatrogasac u Brodosplitu Željen Popadić napisao je svoju prvu priču za djecu "Moćni Goran – Ja, vatrogasac…", a ilustrirala ju je Zdravka Koljanin. To će biti prva u nizu, najavljuje autor. Slikovnicu s humanitarnom nakanom objavio je novi splitski nakladnik Fragment.

“Djeco, ako ste ikad poželjeli biti nešto u životu, znajte da je to i moguće. Sve što vam treba je čarobna pidžama, malo mašte i puno sna. Dječak Goran će vam pokazati da možete biti što god poželite, pod uvjetom da to jako želite. Svaki posao je težak, ali naš Moćni Goran savladava i najteže prepreke s osmijehom na licu. Bitno je sanjati. Zato djeco, sanjajte…”, poručio je najmlađima škverski vatrogasac, član PVPG Brodosplit Željen Popadić, koji je objavio svoju prvu priču za djecu "Moćni Goran – Ja, vatrogasac…".

U slikovnici dječak Goran s majkom svjedoči požaru, a na kraju dana i sam postane vatrogasac. Navuče svoju čarobnu pidžamu i pomogne obraniti grad od požara. Vatrogasac Željen Popadić najavio je serijal slikovnica o dječaku Goranu koji u snovima postaje ono što prethodnog dana doživi i otkrio je da će napisati i jednu posebnu za škver, a to je "Moćni Goran – Ja, zavarivač...".

Dio prihoda od prodaje slikovnice donirat će splitskoj udruzi roditelja za djecu najteže tjelesne invalide i djecu s teškoćama u razvoju "Anđeli".

Ilustratorica priča je Zdravka Koljanin, a izdavač Naklada Fragment iz Splita, tako da su slikovnice u potpunosti domaći proizvod.

 

Željen Popadić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.