Hrvatski radio

Radio Split

"Split Reality" Saše Ljubičića

08.10.2019.

21:59

Autor: Day Antunović

"Split Reality" Saše Ljubičića

"Split Reality" Saše Ljubičića

Foto: - / -

Naklada Bošković objavila je četvrtu knjigu Saše Ljubičića ”Split Reality” s 18 tužnih ali i duhovitih priča o suvremenom Splitu. Knjiga će biti predstavljena u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu u srijedu 9. listopada 2019. u 18:30 sati.

Knjigu predstavljaju novinari Damir Pilić i Damir Šarac, nakladnik Zoran Bošković i autor, ulomke iz knjige čita Ivo Perkušić, program vodi Rada Veštić.

Saša Ljubičić novinar je Slobodne Dalmacije. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Splitu. Do sada je objavio nekoliko knjiga, a na lokalnim televizijama desetak godina vodio je polemične emisije na političke teme. Surađivao je na radiju, pisao skečeve za emisiju “Po ure torture” (Nova TV) i bio koscenarist humoristične TV serije “Periferija City” (Nova TV). Godine 2003. dobio je nagradu “Miljenko Smoje” za seriju kolumni ”Naša posla”.

Pred čitateljima je četvrta knjiga prepoznatljivog rukopisa Saše Ljubičića, autentičnog žanra i “raskoši” našega grada, reality sadašnjeg trenutka koji živimo. Reality ima svoju dramsku i scensku dinamiku, koja se zgušnjava između prve i treće scene, a četvrta scena je sublimacija, realitet koji na pozornici života režiraju sami protagonisti, naši sugrađani. Tematika ovih priča povezanih imaginarnim karikama, bliska je i prepoznatljiva širokom krugu čitateljstva, a knjiga uskoro prelazi hrvatske granice, gdje ju, također, očekuje zainteresirana čitateljska publika - najavljuje nakladnik.

Uoči predstavljanja knjige "Split Reality" Day Antunović ugostila je u našem jutarnjem programu Sašu Ljubičića.

 

Saša Ljubičić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.