Hrvatski radio

Radio Split

Splitska Matica hrvatska darovala školskim knjižicama 170 knjiga

18.10.2018.

18:00

Autor: Mladen Vuković

Splitska Matica hrvatska darovala školskim knjižicama 170 knjiga

Splitska Matica hrvatska darovala školskim knjižicama 170 knjiga

Foto: - / -

15. listopada počelo je obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige u kojem sudjeluje 200 knjižnica diljem Hrvatske. Također, toj proslavi se pridružuje i obilježavanje Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica (IASL) u kojem tradicionalno sudjeluje Hrvatska udruga školskih knjižničara (HUŠK)

koja će svoj stručni skup, koji je namijenjen školskim knjižničarima, održati u Supetru na Braču pod nazivom „Sva lica školskih knjižnica“ 19. i 20. listopada 2018., u hotelu grupacije Bleusun resort Velaris.   

Ovaj skup će biti popraćen bogatim programom (upoznavanje s kulturnom baštinom uz posjet knjižnicama otoka Brača s posebnim interesom za posjet knjižnici u Pustinji Blaca).

Uz predsjednicu HUŠK-a Vanju Jurilj iz Zagreba, među sudionike skupa iz Splita i SDŽ su: član organizacijskog odbora Ana Saulačić, prof. i dipl. knjižničar te viša savjetnica za knjižničare pri Agenciji za odgoj i obrazovanje, Mate Omazić, prof. pročelnik Službe za društvene djelatnosti grada Splita, Tomislav Đonlić, prof., pročelnik Odjela za prosvjetu, kulturu i sport SDŽ, dr. sc. Nansi Ivanišević, voditeljica Odjela za prosvjetu, kulturu i sport iz Ureda državne uprave SDŽ.

Ovoj proslavi pridružuje se i Ogranak Matice hrvatske u Splitu donacijom 170 knjiga iz svoje naklade Hrvatskoj udruzi školskih knjižničara za otok Brač: Marulić u 10 slika (F. Baras), Rodu o jeziku (Ž. Bezić), U Pučišku valu kuštat (D. Borić), Doprinos Petra Kanavelića Hrvatskoj pasionskoj baštini (Mihanović-Salopek), Lov u hrvatskoj od prapovijesti do 21 st. (M. Vidović), Francuski književnici i likovna kritika (Šinko-Depierris), Maritimna turistička Hrvatska (D.Vlahović), Postira – Hrvatska u malom (D.Vlahović) - kazao nam je dr. Joško Kalilić, predsjednik Ogranka MH u Splitu.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.