Hrvatski radio

Radio Split

Splitski bend LOS nastupa u Parizu

30.06.2017.

07:00

Autor: RS

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Mladi splitski bend L.O.S. (Lipši od Seve) zasvirat će na finalu Imagine France festivala koji se održava ove subote 1. srpnja 2017. u Parizu i tako svoju glazbu predstaviti međunarodnoj publici u francuskoj prijestolnici.

Koncert su osigurali u prosincu 2016. kada su u hrvatskom finalu festivala Imagine Hrvatska, koji se odrzao na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, odnjeli jednu od tri prve nagrade. 

Svoju priču na Imagine festivalu započeli su uvjerljivom pobjedom tijekom predselekcije u Splitu na kojoj su uz njih nastupili bend "eto" i Roko Blažević kojeg losovci od milja nazivaju "bijelim Stevie Wonderom".

Mladi Splićani su odličnim ocjenama žirija te posebnim interesom stranih predstavnika dobili priliku predstaviti hrvatsku i splitsku glazbenu scenu u čarobnom Parizu. Za sebe kažu da su najbolji bend za koji nikada niste čuli, objavili su nekoliko singlova, odradili brojne nastupe, a sljedeći korak im je izdavanje prvog albuma, kojeg najavljuju nakon dugog i radnog ljeta.

IMAGINE CROATIA je festival mladih glazbenika u dobi od 13 do 21 godine, (pojedinci) i bendova do najviše 8 glazbenika. Festival je otvoren mladim izvođačima bez obzira na vrstu glazbe koju izvode. Imagine Festivali su natjecanja živih izvedbi svih glazbenih stilova otvorena svim mladim glazbenicima.

YouTube link za singl Mali Petak

 

https://www.youtube.com/watch?v=MMChWyN4ObM

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.