Hrvatski radio

Radio Split

Stand up komičar Peđa Bajović gostuje u Splitu

27.03.2017.

07:34

Autor: Mladen Vuković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jedan od pokretača scene stand-up komedije u Hrvatskoj i regiji Peđa Bajović večer prije Dana šale, smijeha i humora, u petak 31. 03. 2017. u 20 sati u Domu Hrvatske vojske u Lori u Splitu zabavljat će puna dva sata sa stand up komedijom „Sredstvo za protiv jugonostalgije i jugofobije“.

Predstava S NOGU* (*Sredstvo za protiv jugonostalgije i jugofobije) prvi je cjelovečernji tematski stand-up show jednog regionalnog stand-up komičara. Nastala je 2011. godine za potrebe turneje koja je obuhvatila Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Crnu Goru. U međuvremenu je ova predstava posjetila i Makedoniju i Kosovo, ali i SAD, Kanadu, Australiju, skandinavske zemlje, Austriju itd.

To je priča o nama danas. Nama, koji smo nastavili svoje živote tu – na ovim “našim prostorima”, u “regiji” ili “regionu”, Zapadnom Balkanu, u bivšoj Jugoslaviji… uglavnom – o nama sada i tu. Iako razdvojeni, neka od svakodnevnih iskustava su gotovo identična, dok su neka takva kao da su jedni na Zemlji, drugi na Mjesecu, a treći na Marsu… itd sve do nepriznatog Plutona.

Pedja Bajović je jedan od pokretača scene stand-up komedije u Hrvatskoj i ostatku regije. U svojoj karijeri obišao je više od dvadeset zemalja svijeta te nekoliko stotina gradova. Finalist je prestižnog svjetskog natjecanja stand-up komičara The Funniest Person in the World prošle godine u Helsinkiju, a okušao se i na jednako velikom natjecanju u američkom Seattleu 2012. godine. Hrvatsku scenu je predstavio i na najpoznatijem svjetskom televizijskom kanalu za komediju - Comedy Central. Za svoj rad je 2014. godine dobio i priznanje za najboljeg veterana stand-up komedije na manifestaciji Adria Comedy Awards u Skoplju.

Linkovi:

www.PedjaBajovic.com

https://youtu.be/G30Y1qypJSQ

http://www.pedjabajovic.com/snogu

 https://youtu.be/FNjj6OrPhDM

https://youtu.be/NcX4NCO9ncQ

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.