Hrvatski radio

Radio Split

Sutra se otvara Solinsko kulturno ljeto

12.07.2022.

10:36

Autor: Denis Šabić

Tonći Ćićerić

Tonći Ćićerić

Foto: Denis Šabić / HRT Radio Split

Ovogodišnje 27. izdanje festivala Solinsko kulturno ljeto trebalo je započeti 8. srpnja 2022. godine na Ljetnoj pozornici u predivnom ambijentu solinske Gradine, ali je svečano otvaranje odgođeno zbog jake bure i održat će se u srijedu 13. srpnja. 

Solinsko kulturno ljeto

Solinsko kulturno ljeto

Foto: Grad Solin / Grad Solin

Program svečanog otvaranja tradicionalno pripada Gradskoj glazbi „Zvonimir” Solin i gostima koji će predstaviti repertoar pjesama u čast 90. obljetnici rođenja Solinjanina Tonija Kljakovića, jednog od najpoznatijih hrvatskih pjevača zabavne glazbe starije generacije. Nakon ceremonije podizanja festivalske zastave, brojni vokalni solisti koji će nastupiti uz pratnju orkestra prisjetit će se Tonijevih najvećih glazbenih uspjeha u rasponu od početka 50-ih do kraja 70-ih godina prošlog stoljeća.

Dio ljetnog kulturnog programa izvodit će se na suvremeno opremljenoj pozornici u Gradini koja je posjetiteljima prvi put otvorila vrata prošle godine u ovo vrijeme, kazao nam je Ravnatelj javne ustanove u kulturi Zvonimir-Solin Tonći Ćićerić

Tonći Ćićerić

Tonći Ćićerić

Foto: Denis Šabić / HRT Radio Split

Intervju-Tonći Ćićerić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.