Hrvatski radio

Radio Split

Tri koncerta na Glazbenim večerima u Gomilci

11.07.2020.

10:14

Autor: Mladen Vuković

Tri koncerta na Glazbenim večerima u Gomilci

Tri koncerta na Glazbenim večerima u Gomilci

Foto: - / -

Festival Glazbene večeri kod sv. Jeronima koji se već treću godinu održava u Kaštel Gomilici, na kojem su do sada nastupili ponajbolji hrvatski komorni sastavi, i u ovogodišnjem izdanju donosi tri vrhunska glazbena događaja. Posjetitelji festivala, na prvom koncertu 14. srpnja,

imat će priliku čuti Hrvatski gitarski kvartet kojeg čine vrhunski gitaristi svjetskog glasa – Zoran Dukić, Petrit Çeku, Maroje Brčić i Tvrtko Sarić s programom koji stilski seže od baroka do južnoameričke glazbe 20. stoljeća.

Drugi koncert 20. srpnja donosi duet dva međunarodno priznata hrvatska glazbenika Gordana Tudora na saksofonu i Mislava Režića na gitari s programom kojeg čine djela živućih skladatelja, od kojih neka pisana uz upotrebu elektronike i za električnu gitaru.

Završni koncert će 12. kolovoza u Župnoj crkvi održati dvoje velikana hrvatske klasičnoglazbene scene – Laura Vadjon na baroknoj violini i Pavao Mašić na crkvenim orguljama postavljenim prije nekoliko mjeseci, a s programom na kojem se nalaze uglavnom djela baroka.

Zanimljivost ovogodišnjeg Festivala jest čak devet izvedbi djela hrvatskih autora te jedna praizvedba djela za saksofon i gitaru grčkog skladatelja Michalisa Paraskakisa.

Festival Glazbene večeri kod sv. Jeronima održava se u organizaciji Udruge sv. Jeronima i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Kaštela, Turističke zajednice grada Kaštela i Župnog ureda sv . Jeronima.

Prva dva koncerta održat će se u staroj crkvici sv. Jeronima, a završni u Župnoj (novoj) crkvi. Svi koncerti počinju u 20.30 sati, a ulaz je besplatan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.