Hrvatski radio

Radio Split

Tri velika projekta fotografa Šime Strikomana

09.01.2019.

10:02

Autor: Miranda Hrabar

Tri velika projekta fotografa Šime Strikomana

Tri velika projekta fotografa Šime Strikomana

Foto: - / -

Šime Strikoman, akademski filmski snimatelj, likovni umjetnik i fotograf, snimatelj, izdavač i producent ugostio je novinare Radio Splita u svome ateljeu u Vodicama. Nije lako sažeti njegovu umjetničku priču u desetak radijskih minuta, no iz bogatog, nagrađivanog i izvan hrvatskih granica

poznatog umjetničkog rada Šime Strikomana, izdvojili smo tri velika projekta koji se vežu i za obljetnice: punoljetnost Festivala žudija i Milenijske fotografije, te dva desetljeća projekta Terra Croatica.

Tu je i 50  godina rada umjetnikova rada iza kamere, pa se Strikoman sjetio kako je 1968. godine kupio svoj prvi aparat; stajao ga je ondašnjih 12,5 dinara, a uštedio ih je prodavajući morske školjkice.

Završio je zagrebačku Akademiju, radio s velikanima filmske industrije i predavačima na Akademiji... I po davnome povratku iz Zagreba u Vodice, gdje uspješno poslovno surađuje sa svojom suprugom, maštao je o tome da sam stvori nešto vrijedno.

Mirandi Hrabar otkrio je kako je oduvijek htio biti svoj - slobodan u umjetničkom stvaranju vrijednosti za buduće naraštaje:  

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.