Hrvatski radio

Radio Split

Tribina o bračkom podzemlju

24.08.2018.

17:39

Autor: MV

Povaljska lipotica

Povaljska lipotica

Foto: - / -

U organizaciji Hrvatske čitaonice planinar Goran Gabrić održat će predavanje o mističnom svijetu bračkog podzemlja koje krije više od 400 speleoloških objekata, a zahvaljujući speleolozima bračke “Profunde” sve više se otkriva svijet špilja.

Goran Gabrić je alpinist koji se popeo na brojne svjetske vrhove: Johanisberg (3467 m), Grossglockner (3798 m), Mount Blanc (4807 m), Catedral (5350 m) i Aconcagui (6960 m), a kao član mosorove alpinističke ekspedicije na Hindukush na Noshaqu dostigao je visinu od 7360 m. Ujedno je speleolog, vodič, gorski spašavatelj, speleološki instruktor Hrvatskoga planinarskog saveza, dugogodišnji predsjednik HPD „Mosor“ i voditelj Ispostave HGSS Stanice Split na Braču. 2008. proglašen je najboljim dužnosnikom u planinarskoj udruzi u Hrvatskoj. 

Ujedno će ravnateljica knjižnice Jadranka Nejašmić predstaviti fotografije scene „Orkomarin u Veloj Slatini“ snimljene u okviru projekta „Terra Croatica – Bročko blogo“ sa Šimom Strikomanom.

Program će biti u subotu, 25. kolovoza, u dvorištu knjižnice s početkom u 21.30 sati.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.