Hrvatski radio

Radio Split

Uspjela premijera "Zbogom Natalija Petrovna"

28.03.2017.

08:31

Autor: Miranda Hrabar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Premijernom izvedbom drame "Zbogom Natalija Petrovna" u adaptaciji i režiji Anastasije Jankovske, splitsko kazalište Play Drama sinoć je (ponedjeljak 27.3.) predstavilo novi scenski projekt za mlade glumce "Klasici u rebama".

"Zbogom Natalija Petrovna" slobodna je adaptacija ladanjske priče ruskog klasika Turgenjeva "Mjesec dana na selu", koju je redateljica skratila i izostavila brojne likove. Predstavu je postavila u prostoru noćnog kluba Quasimodo gdje između publike i glumaca nema granice. Svježinom, razigranošću i dobrom izvedbom mladi glumci - Katarina Romac, Matko Elezović, Anja Ostojić, Ivan Baranović, Luka Čerjan i Davor Pavić - oduševili su publiku. 

Nakon odgledane drame kojoj su okosnica dvije žene koje se zaljubljuju u istog muškarca, u ozračju beskrajne dokolice, tereta ruske duše, tuge i glazbe, Miranda Hrabar razgovarala je s ravnateljem Play Drame Elvisom Bošnjakom i redateljicom Anastasijom Jankovski:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.