Hrvatski radio

Radio Split

Uz "Kratki espresso" s Raspudićem

04.12.2019.

07:29

Autor: Mladen Vuković

Uz "Kratki espresso" s Raspudićem

Uz "Kratki espresso" s Raspudićem

Foto: - / -

Predstavljajući dva sveska svoje knjige "Kratki espresso" sa 186 kolumni iz Večernjeg lista ispisanih u protekle tri i pol godine, profesor talijanistike, popularni kolumnist Nino Raspudić sinoć je gostovao na tribini na splitskom FRSB-u, u organizaciji Udruga Benedikt i zavičajnih udruga studenata.

Svaku njegovu kolumnu petkom prenese pet-šest portala u cijeloj regiji, i iako ga zovu katekizmom konzervativnosti, za razliku od ostalih naših liberalnih kolumnista, ispod njegovih tekstova na mrežnim stranicama dopušteni su komentari čitatelja.
Sinoć je bilo riječi o brojnim aktualnim temama, štrajku prosvjetara, humanistici i STEM tehnologijama, BiH, medijskim manipulacijama, briselskim "ćatama", o 11 njegovih jumbo plakata za koji su mnogi pomislili da se njima uključuje u predsjedničku kampanja, a Raspudić se dotaknuo na koncu i Hajduka, stavši iza "svog Mostarca" Bake Sliškovića. Naime, Raspudić je kazao da je Slišković kao trener defakto osvojio zadnju Hajdukovu titulu, a onda su ga 2 kola prije kraja prvenstva nepoštenim luzerstvom uprave smijenili, kako mu ne bi isplatili nagradu. No, postoji neka viša nebeska pravda koja kaže da Hajduk neće opet biti prvak sve dok ne plati svoj dug Sliškoviću. 
Tribinu je vodio Joško Markotić, uz prikazivanje fotografija ljepita Lijepe Naše autora Ive Pervana. 
U razgovoru s Mladenom Vukovićem, evo što o štrajku, političkoj borbi, poželjnom štivu i aktualnosti svojih kolumni kaže Nino Raspudić:

Nino Raspudić

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.