Hrvatski radio

Radio Split

Večer bračkih čakavskih pjesnikinja

26.08.2017.

07:24

Autor: Mladen Vuković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Festival čakavske riči "Štefe Pulišelić" - Večer čakavskih pjesnikinja održat će se u Muzeju otoka Brača u Škripu u subotu 26. kolovoza 2017. u 20.30 sati. Na škripskoj pjaci potom će se održati ribarska večer uz klapu Mrduja, srdele, vino i kolače škripskih gospođa.

Škripjanin Stjepan „Štefe“ Pulišelić najplodniji je čakavski pjesnik s otoka Brača. Autor je 14 zbirki pjesama od kojih je svakako najpoznatija i kod Bračana najpopularnija „Glos sa škrop“.  Od 2009. godine u Muzeju otoka Brača u Škripu krajem kolovoza, na Festivalu čakavske riči „Stjepan Štefe Pulišelić“, okupljaju se ljubitelji i autori čakavske poezije - barba Štefi u čast, slaveći domaću brošku rič.

Tako će biti i ove godine - 26. kolovoza u 20.30h na Večeri Bračkih čakavskih pjesnikinja. U uvodnom dijelu će biti održan mali homagge za dvije sjajne bračke čakavske pjesnikinje Nevu Kežić i Tonku Petrić, a svoje će pjesme na čakavici kazivati pjesnikinje: Magdalena Senjković, Ivona Džimbeg, Magda Marinković i Mercedes Marinković.

Organizatori su Turistička zajednica Grad Supetra, Supetarsko lito, Centar za kulturu Brač i Narodna knjižnica Supetar.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.