Hrvatski radio

Radio Split

Večer gladijatora i antičkog teatra

07.07.2017.

08:57

Autor: MV

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Večer gladijatora i antičkog teatra održat će tri puta ovog ljeta, a prva priredba je u subotu 8. srpnja 2017. s početkom u 21 sat u prostoru amfiteatra arheološkog lokaliteta Salona. Za sve posjetitelje organiziran je i besplatan razgled Salone s polaskom s Manastirina u 19:30 sati.

Cilj ove manifestacije, koja će se održati u ljetnim mjesecima u 3 različita termina je “oživljavanje” povijesti kroz kvalitetnu i autentičnu interpretaciju antičke baštine putem organizacije tematskih večeri kojima će na kreativan način biti prikazan život u Saloni u antičko doba.

Ovom manifestacijom doprinosi se promidžbi antičke Salone i Solina, ali i unaprijeđenju kvalitete sadržaja u tom odredištu, a time se neposredno utječe i na povećanje broja posjetitelja

Ova je manifestacija dobitnik godišnje turističke nagrade „Simply the best 2013“ (kristalne statue i zlatne povelje) koju su dodijelile UHPA i turistički časopis Way to Croatia u kategoriji Posebna priznanja za inventivnost i razvoj turističkih proizvoda, u okviru poslovno turističke burze PUT u Malinskoj na otoku Krku.

Također kao i svake godine za posjetitelje je osiguran besplatan prijevoz autobusom s rive u Splitu (ispred ureda Jadrolinije kraj turističke palače) do crkve sv. Anastazija u 19:00h. Povratak je predviđen ispred crkve sv. Anastazija u 22:30h.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.