Hrvatski radio

Radio Split

Večer Krste Jurasa na Splitskom festivalu

29.06.2018.

13:15

Autor: Miranda Hrabar

Večer Krste Jurasa na Splitskom festivalu

Večer Krste Jurasa na Splitskom festivalu

Foto: - / -

On je autor stihova nekih od najljepših dalmatinskih pjesama kao što su "Šibenska balada", "Ludo more", "Ta tvoja barka mala", "Dobra ti večer, mati moja", "Niko neće u mornare", "Dva zrna grožđa", "Samo moru virujen", "Dišperadun"...

Prije pet desetljeća bio je i pjevač, a strast su mu bili i kvizovi znanja pa je na jednom osvojio metalik Ford Coupe! Otac mu je ponekad i opraštao zabušavanje na fakultetu kojemu se ipak vratio te na koncu postao doktor brodogradnje. Pogađate o kome je riječ? Evo još malo pomoći: vitalan, zdrav i šarmantan, taj 73-godišnji autor u intenzivnim je pripremama za drugu večer 58. Splitskog festivala na splitskim Prokurativama.

Retrospektivni glazbeni program koji počinje večeras u 21 sat i 15 minuta posvećen je samo njemu i nosi naziv po jednoj od njegovih najpoznatijih pjesama "Dalmacija u mom oku"! 

Miradna Hrabar uhvatila je autora Krstu Jurasa u pripremama za veliku večer koju možete pratiti i u programu Radio Splita:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.