Hrvatski radio

Radio Split

Večeras u Dnevniku reportaža sa snimanja filma General

20.02.2017.

13:55

Autor: HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U večerašnjemu središnjem Dnevniku Hrvatske radiotelevizije donosimo ekskluzivnu reportažu s prvoga dana snimanja igranoga filma i televizijske serije o generalu Anti Gotovini. HRT-ov spektakl priprema produkcijska tvrtka Kiklop film, a filmsku ekipu predvodi redatelj Antun Vrdoljak.

 

  Emisija počinje u 19.00, a možete je pratiti i s pomoću multimedijske usluge HRTi. Televizijski prilog naknadno će se moći pogledati i na mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije www.hrt.hr, a opširniji prilog u emisiji Moj HRT na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) u petak 24. veljače s početkom u 18.30. Igrani film i televizijska serija od osam nastavaka General, koja će govoriti o životnome i ratnome putu hrvatskoga generala Ante Gotovine, snimat će se devetnaest tjedana sa stotinu glumaca te više od tisuću statista na mnogobrojnim mjestima.U naslovnoj je ulozi Goran Višnjić, a temeljnu glumačku ekipu čine Tarik Filipović, Rene Bitorajac, Goran Navojec, Borko Perić, Ivo Gregurević, Mustafa Nadarević, Nataša Janjić, Goran Bogdan, Boris Svrtan i Zrinka Cvitešić. Pomoćnik je redatelja Kristijan Milić, poznat i kao redatelj filma Broj 55, HRT-ova ratnoga filma koji se bavi tematikom Domovinskoga rata. Za produkciju je zadužen Andrija Vrdoljak, a za fotografiju Vjekoslav Vrdoljak.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.