Hrvatski radio

Radio Split

Virtualna šetnja Trogirom

06.07.2022.

09:32

Autor: Denis Šabić, TZ Trogir

      Virtualna šetnja Trogirom

Virtualna šetnja Trogirom

Foto: TZ Trogir / TZ Trogir

Turistička zajednica grada Trogira i Grad Trogir približili su znamenitosti svojih lokacija virtualnim posjetiteljima.

Virtualna šetnja Trogirom

Virtualna šetnja Trogirom

Foto: TZ Trogir / TZ Trogir

Turisti prije odabira destinacije istražuju lokacije koje planiraju posjetiti, a virtualna šetnja je idealan alat koji im u tome može dodatno pomoći. Virtualna šetnja posjeduje i edukativnu komponentu te na hrvatskom i engleskom jeziku putem info točaka posjetitelji mogu saznati zanimljivosti o snimljenim lokacijama. U sklopu projekta snimljen je veliki broj turističkih fotografija, a snimane lokacije možete doživjeti i kroz promotivni video. Za sve to pobrinula se digitalna agencija L33T u suradnji s turističkom zajednicom i gradom Trogirom.

Virtualna šetnja Trogirom

Virtualna šetnja Trogirom

Foto: TZ Trogir / TZ Trogir

Projekt prikazuje jezgru grada Trogira te atrakcije destinacija koje su u turističkoj ponudi, a o kojima možete detaljnije saznati kroz implementirane info točke u virtualnoj šetnji. Za ovako uspješan projekt snimljena je 61 virtualna panorama, a u produkciju je ušlo više od 3000 fotografija iz zraka i sa zemlje te preko 90 minuta snimljenih materijala za produkciju promotivnog videa.

Virtualna šetnja izrađena je u HTML5 tehnologiji koja je podržana na svim platformama i uređajima i to izravno kroz internetski preglednik. Sučelje prikazuje panorame u rezoluciji većoj od 200 MP i time daje mogućnost pregleda i najsitnijih detalja na svakoj snimljenoj lokaciji. Multirezolucijsko skaliranje osigurava fluidnost i brzo učitavanje sadržaja. Virtualna šetnja je u potpunosti VR podržana, tako da je iskustvo korištenja moguće podići na još višu razinu putem svih vrsta VR naočala.

Izvedba projekta je zamišljena u više faza, s obzirom na planirane i brojne druge lokacije kojima će se u budućnosti dati poseban naglasak.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.