Hrvatski radio

Radio Split

Youtube premijera "Did i repa"

28.03.2020.

11:31

Autor: Mladen Vuković

Youtube premijera "Did i repa"

Youtube premijera "Did i repa"

Foto: - / -

Gradsko kazalište lutaka Split krenulo je 20. ožujka s programom „Kazalište na daljinu“ i online premijerama svojih odabranih predstava. Nakon premijere na Youtube kanalu GKL-a, sve predstave su dostupne za gledanje do daljnjega.

Do sada objavljene predstave "Šporki Špiro i Neposlušna Tonka", "Grga Čvarak" i "Stonoga Goga" registrirale su više od 40.000 pregleda, a glumci kazališta lutaka za svaku predstavu osmišljavaju i realiziraju posebnu video najavu.

Nova online premijera je na programu u subotu 28. ožujka u 18h, a riječ je o predstavi „Did i repa“ autorskog dvojca Anice Tomić i Jelene Kovačić, koja je osvojila brojne nagrade na kazališnim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu. Predstava je smještena u mitsko selo Dalmatinske zagore i posvećena svim našim djedovima i bakama zbog kojih su naši životi bogatiji i ljepši, i kao takva u ovim će teškim danima uputiti na važnost međugeneracijske solidarnosti i brige za naše starije.

Nakon premijere predstava će biti dostupna stalno i besplatno na https://www.youtube.com/watch?v=VdMwPxAnmSo.

U najavi su i online premijere „Som na cilome svitu“, „Glazbatorij“, „Moj prijtelj Mačkodlak“, „Lepeza mladosti“ i druge nagrađivane predstave GKL-a Split. Sve informacije dostupne su na www.gkl-split.hr, kao i na Facebook profilu GKL-a Split. Gradsko kazalište lutaka Split otišlo je i korak dalje pripremajući materijale za metodološku obradu prikazivanih naslova kao pomoć nastavnicima u održavanju online nastave, a dostupni su na upit kazalištu - kazali su namn u GKL-u.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.