Hrvatski radio

Radio Split

Zadarska plesna predstava "Gozd - danse macabre"

22.09.2020.

08:47

Autor: MV

Zadarska plesna predstava "Gozd - danse macabre"

Zadarska plesna predstava "Gozd - danse macabre"

Foto: - / -

U subotu, 26. rujna u 20.00 sati, u Amfiteatru Doma mladih održat će se predstava "Gozd – danse macabre" u izvedbi Zadarskog plesnog ansambla, najstarijeg i najpoznatijeg plesnog ansambla u Dalmaciji. A

Ansambl je do sada producirano oko 50 cjelovečernjih profesionalnih plesnih predstava. Od 2009. godine organizatori su Monoplaya - festivala suvremenog plesa solo forme, jedinog takvog festivala u Hrvatskoj. 

Gozd - danse macabre plesna je drama u dva čina koja uprizoruje osobne i kolektivne tradicije, nematerijalna nasljedstva i ritualnost. Inspirirani ljudskom poviješću zapisanom u plesu, počevši od prvih artefakata ljudskog tijela i vizualnih prikaza plesa Gozd meditira o vremenu, prostornim odnosima, strukturama i intencijama iza radnji. Apstrakcijom formi nađenih u prirodi i ponavljajućih uzoraka koji se prevode u specifičan plesni jezik kreira se pletivo koraka i sekvenci, utopija plesa, težeći utopiji svijeta.

Koreografiju Gozd-a potpisuje Matea Bilosnić, a u predstavi plešu Filipa Bavčević, Patricia Gospić, Marta Huber, Nataša Kustura, Natali Perić, Josipa Štulić i Sanja Petrovski.

Ulaznice za predstavu, po cijeni od 30 kuna, možete kupiti na ulazu, sat vremena prije početka predstave, a rezervirajte ih na vrijeme, na plesnaudrugatiramola@gmail.com radi ograničenog broja slobodnih mjesta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.