Hrvatski radio

Radio Split

Zapisi i kolumne Trpimira Jurkića

19.05.2021.

17:09

Autor: Mladen Vuković

Zapisi       i kolumne  Trpimira Jurkića

Zapisi i kolumne Trpimira Jurkića

Foto: - / -

Naklada Bošković objavila je knjigu "Ne možeš birati manje bolne sate" splitskog glumca Trpimira Jurića u kojoj je sabrao svoje zapise u tri poglavlja - o kazalištu, kolumne za portale i blagdanska promišljanja.

Knjiga će biti predstavljena 21. svibnja 2021. u 20 sati u dvorani Omladinskog centra Ivan Pavao II. u Župi Pomoćnice kršćana na Kmanu u Splitu.

Evo što je o svojoj knjizi rekao Trpimir Jurkić:

Evo što je u pogovoru knjizi istaknuo Elvis Bošnjak:

Trpimir. Malo ljudi nosi svoje ime kao svoju sudbinu poput njega. On trpi mir. lako on traži mir, ali on ga ne može naći, pa zbog toga trpi. Pa i kad ga nađe, on trpi jer sve oko njega nikako da se smiri. Tog Trpimirova trpljenjanja i te potrage puna je ova knjiga. Život u kazalištu vječno je traganje za suborn većim i trpljenjc sebe manjeg. Niz pokušaja da skočimo do svoje velikosti i nekako se izmirimo sa svojom neugodnom niskosti. U njemu mi sanjamo neke divne sebe, i neke divnc druge koje primjećuju divne nas. U tome prvom dijelu Trpimir je onaj klasičmi podvaljivač. Tuče me u emocije, malo mi se podsmjehuje, pali u meni ratnički duh, a onda sam preuzima krivnjn za sve... On uvijek traži čovjeka.

 

Trpimir Jurkić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.