Hrvatski radio

Radio Split

Započeo Tjedan Porina u Splitu

15.03.2018.

19:05

Autor: Eduard Gracin

Započeo Tjedan Porina u Splitu

Započeo Tjedan Porina u Splitu

Foto: - / -

Prigodnom konferencijom za novinare, u Splitu je započeo Tjedan jubilarnog, 25-tog Porina koji će se četvrti put zaredom održati u gradu pod Marjanom. Sa novinarima su bili predstavnici organizatora ovogodišnjeg jubilarnog Porina iz grada, županije i uprave nagrade Porin.

Tjedan Porina nastavlja se u subotu kada će se na Matejuški organizirati u podne svečano podizanje porinovske zastave. Navečer, od 21 sat na Ribarnici je predviđena tradicionalna "Disco peškarija". Završna događanja predviđena su za četvrtak, odnosno petak 23. ožujka kada će navečer u Spaladium areni biti održana jubilarna, 25. dodjela glazbenih nagrada Porin uz izravne prijenose u programima Hrvatske radiotelevizije.

Na konferenciji za novinare najprije se novinarima obratio splitski gradonačelnik, Andro Krstulović Opara. On je  iskazao zadovoljstvo ponovnim domaćinstvom toj manifestaciji ističući kako je Split centar glazbene i kreativne industrije u Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe. Gradska će vlast i dalje pružati potporu ovakvim događanjima u cilju pozicioniranja Splita kao centra takve industrije. Župan Splitsko-dalmatinske županije, Blaženko Boban, čestitajući organizatorima Porina 25 godina postojanja, istaknuo je povezanost Porina i Županije: Porin i Splitsko – dalmatinska županija ove godine obilježavaju 25 godina postojanja. On je naglasio važnost održavanja Porina u Splitu u svrhu razvijanja turističke ponude u mjesecima izvan glavne turističke sezone što je za Županiju strateški cilj.

Ovogodišnje održavanje Porina u Splitu polučit će dodatnih 2 tisuće noćenja što će, kako je kazala direktorica splitske turističke zajednice Alijana Vukšić – poboljšati turističke statističke podatke grada Splita. Tajnica Porina, Ivana Martinac govorila je o brojčanim podacima ovogodišnjeg Porina ističući kako je Porin prestao biti diskografska nagrada već glazbena što znači da svatko zainteresiran može doći u upravu Porina i prijaviti neko djelo za koje smatra da je zavrijedilo nominaciju za tu nagradu. O ostalim detaljima oko ovogodišnje organizacije novinarima su govorili izvršni direktor Porina Davor Drezga i izvršni producent Tomislav Mrduljaš.

Na kraju ovog ugodnog druženja sa splitskim novinarima, predstavnicima organizatora su uručeni pokloni. Maslinovo je ulje dobio župan Boban, dok je splitski gradonačelnik dobio na poklon bubanj poznatiji kao kahon, pa je na kraju konferencije bilo i pjesme. Ritam je davao splitski gradonačelnik svirajući na kahonu dok su drugi pjevali onako kako im je on davao ritam. 

Splitski gradonačelnik, Andro Krstulović Opara na kraju konferencije za novinare svira na darovanom kahonu

Splitski gradonačelnik, Andro Krstulović Opara na kraju konferencije za novinare svira na darovanom kahonu

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.