Hrvatski radio

Radio Split

Završio 23. festival "Melodije hrvatskog juga 2016."

13.08.2016.

03:00

Autor: Eduard Gracin

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grand prix Festivala osvojili su Branko Medak i Nevena za pjesmu "Moja Dalma". Publika je najboljima proglasila Zorana Bebića i Petra Radaića za izvedbu pjesme "Dite s Jadrana". Žiri je prvo mjesto dodijelio klapi Kastav za skladbu "Zalud pismu pivan".

Profesorice i učiteljice iz tamošnje klape Žveljarin osvojile su drugu nagradu publike, a treću Nenad Vetma koji je s legendarnom klapom Trogir otpjevao "Ne umire pjesma". Nju je njen autor, Milivoj Balić iz australskog Pertha posvetio Vinku Coci čija će klapa Trogir 22. kolovoza prigodnim koncertom obilježiti 50 godina postojanja. Oni su ujedno izveli nekoliko a capella pjesama u stanci Festivala.

Drugu nagradu žirija osvojio je Saša Jakelić koji je izveo "Da se bar u kišu pretvorim". Treći su, prema žiriju, Mandolinski sastav Okrug s pjesmom "Bude me tvoji dodiri".

I ovo, 23-će izdanje Festivala izazvalo je veliku pozornost gledatelja, pa je i ove godine, po vjetrovitom i hladnom vremenu, gledalište na opuzenskoj Pjaci bilo ispunjeno. Vrijedi istaknuti da je na Melodijama hrvatskog juga "debitirao" naš slavni šansonjer Hrvoje Hegedušić, a direkcija je Festivala uručila Zorici Kondži priznanje za doprinos hrvatskoj zabavnoj glazbi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.