Hrvatski radio

Radio Split

Ženska klapa "Štorija" pobjedila u Večeri popularnih skladbi

21.06.2015.

02:44

Autor: Eduard Gracin

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kaštelanke su bile najbolje prema ocjeni stručnog ocjenjivačkog suda, dok je publika nagradila mušku klapu "Kuntenat" iz Korčule. Drugo mjesto publike osvojila je klapa Filip Dević (m) iz Splita, dok je treće mjesto pripalo klapi More (m) iz Šibenika. Posebna nagrada stručnog povjerenstva autoru najboljeg aranžmana pripala je klapi More (m) iz Šibenika za aranžman skladbe Nene Belana Srce od leda.

Kako bi odgovorio brojnim zahtjevima i ukusima današnje publike, Festival dalmatinskih klapa u Omišu ustanovio je 2005. godine Večer popularnih skladbi. Te je godine ova Večer održana u Jelsi na  Hvaru, pa nekoliko godina u Vodicama, da bi se od 2010. ovaj program održavao u Domu kulture u Blatu na Korčuli u kojem je ujedno organiziran i 2006. Osim općinskog vodstva u Blatu, ovu su manifestaciju omiškog festivala podržali brojni Korčulani koji su i u subotu, 20. lipnja nazočili još jednoj lijepoj večeri dalmatinske, a capella pisme koja, ovoga puta, svoje ishodište nije tražila u tradicionalnoj klapskoj pjesmi, već u brojnim šlagerima i hitovima sa splitskog festivala, kao i sa drugih pozornica gdje su te pjesme najprije izvođene. 

Nakon dva službena programa, 49.-ti omiški festival se vraća kući, koji će započeti u subotu, 4. srpnja na Trgu Svetog Mihovila u Omišu. 

Snimku ove Večeri popularnih skladbi možete poslušati u programu Radio Splita, 1. srpnja, nakon vijesti u 20 sati. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.