Najave: EteRIČna mjesečina

Nedjelja, 21.07.2019 10:10

EteRIČna mjesečina - Domagoj Rogulj

U današnjoj Eteričnoj mjesečini slušamo stihove Domagoja Rogulja, koji je rođen 20. rujna 1978. u Splitu, gdje je završio osnovnu školu i Petu gimnaziju. U Zagrebu je završio studij novinarstva, a u Brightonu u Velikoj Britaniji jednogodišnji magisterij europskih studija. Pohađao je i akademski program švedskog jezika i skandinavistike na Filozofskom fakultetu u Zagreba. Radio je u Stockholmu, kada nastaju i prve pjesme. Od kraja 2016. živi i radi u Londonu. Preveo je i nekoliko knjiga iz područja menadžmenta, odnosa s javnošću i europskih studija. Objavljuje u više časopisa i na društvenim mrežama, neki su mu tekstovi nagrađeni. U veljači 2019. objavio je prvu zbirku pjesama „Palma na sjevernoj polarnici“ u izdanju splitske nakladničke kuće Redak. Roguljeve pjesme predstavljaju svojevrsni poetski dnevnik putovanja prepoznatljivim krajolicima skandinavskih, sjevernoeuropskih i drugih stranih zemalja. Pritom se uvijek paralelno odvija i unutarnje putovanje - potraga za vlastitim identitetom u kojoj se pjesnički subjekt uvijek vraća zavičaju, rodnom gradu, otoku, Mediteranu, kao početnoj i završnoj emocionalnoj adresi – piše u pogovoru knjizi Nada Topić. Stihove čita Mejrema Rojter.

Nedjelja, 28.07.2019 10:10

EteRIČna mjesečina - Ivica Ursić

U Eteričnoj mjesečini gost nam je Ivica Ursić, koji nam donosi duhovnu priču koja nas propituje jesmo li izgubili osjećaj za ljepotu? Jesmo li u stanju proći pored nečeg lijepog i to uopće ne primijetiti? Jeli nam lijepo samo ono što nam drugi serviraju kao nešto lijepo? Članak "Biseri prije doručka" na ovu temu napisao je Jim Winegardner u izdanju The Washington Posta i izazvao veliko zanimanje, pa neće ni nas ostaviti ravnodušnim.

Nedjelja, 04.08.2019 10:15

EteRIČna mjesečina - Siniša Brajčić

U Eteričnoj mjesečini družimo se s viškom književnom riječju koju će nam oživjeti glumac Siniša Brajčić, jedan od osnivača Viške kazališne družine, koji je osvajao više nagrada na kazališnim festivalima, osobito za svoju etnomonodramu "Viško veja". Objavio je dva izdanja knjige "Viška trilogija" u kojoj su mu tiskane drame "Viško veja", "Dežgracija" i "Fumažije trijumfa". Siniša Brajčić je na radio postaji Nautik Radio objavio serijal "Viške rici" s čitanjem tekstova viških književnika, iz kojega danas odabiremo dva zrnca – tekstove Mate Lukšića Gicija i Siniše Brajčića:

Nedjelja, 11.08.2019 10:10

EteRIČna mjesečina - Hrvoje Marko Peruzović

Slušamo pjesme akademskog slikara Hrvoja Marka Peruzovića, koji je objavio nagrađenu zbirku stihova na društvenim mrežama "Nekoga moramo voljeti (kako na webu, tako i na zemlji)".


EteRIČna mjesečina
EteRIČna mjesečina

HRT – Radio Split — Kultura, umjetnost, književnost, dramski program

Tijekom tri ljetna mjeseca, u terminima emisije Kad se smijah tad i bijah, nedjeljom u 10,15 te utorkom u 22,30 sati, objavljujemo poetske recitale i radio drame snimljene u studiju Hrvatskog radija Radio Splita.

Najave
EteRIČna mjesečina - Domagoj Rogulj

EteRIČna mjesečina - Domagoj Rogulj

Nedjelja, 21.07.2019. 10:10 - 10:50

U današnjoj Eteričnoj mjesečini slušamo stihove Domagoja Rogulja, koji je rođen 20. rujna 1978. u Splitu, gdje je završio osnovnu školu i Petu gimnaziju. U Zagrebu je završio studij novinarstva, ...

EteRIČna mjesečina - Ivica Ursić
Nedjelja, 28.07.2019. 10:10 - 10:50

EteRIČna mjesečina - Siniša Brajčić
Nedjelja, 04.08.2019. 10:15 - 10:50

Sve najave