Hrvatski radio

Radio Split

5. rujna započinje nova školska godina

31.08.2022.

09:39

Autor: Denis Šabić

prof.Tomislav Đonlić

prof.Tomislav Đonlić

Foto: HRT / HRT

Radovi i pripreme za početak nove nastavne školske godine su u završnoj fazi.Upisi u škole su prošli na zadovoljavajući način kazao nam je pročelnik županijskog upravnog odjela za obrazovanje Tomislav Đonlić, te imamo nešto više od 4 tisuće upisanih učenika.


Nova školska godina

Nova školska godina

Foto: HRT / HRT

Školska nastava započinje u ponedjeljak 5, rujna s nešto više odgoda u odnosu na lanjsku godinu Možemo biti zadovoljni kada gledamo pad broja učenika u cjelokupni sustav odgoja obrazovanja, naša županija se donekle još dobro drži u odnosu na druge dijelove Hrvatske. Osiguran je i dovoljan broj upisnih mjesta u srednjim školama .. Minimalni standard u školama ne smije se narušiti kada govorimo o nestabilnosti cijena energenata.. Među četiri odobrena projekta u Hrvatskoj jedan je u Splitu kao regionalni centar izvrsnosti za kojeg je ugovor potpisan od prije mjesec i pol dana vrijedan 21 milijun kuna ... U odjelu ja zaprimljeno 310 zahtjeva za pomoćnike u nastavi kaže Đonlić, a za sada je odobreno njih 295... Ovo je hvale vrijedan projekt jer pokazuje da kao društvo imamo svijest da najranjivije skupine moraju dobiti odgovarajuću zasluženu potporu te je ova uloga pomoćnika vrlo značajna i važna zaključuje pročelnik Đonlić.


Intervju Tomislav Đonlić

Nova školska godina

Nova školska godina

Foto: HRT / HRT

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.