Hrvatski radio

Radio Split

Dan otvorenih vrata i akcija "Postani student na jedan dan" - Ekonomski fakultet u Splitu

02.05.2022.

11:18

Autor: Denis Šabić-Ekonomnski fakultet Split

Marina Tudor

Marina Tudor

Foto: Denis Šabić / HRT radio Split

Maturanti, Ekonomski fakultet u Splitu nudi vam jedinstvenu priliku da iskusite kako je biti student i prije nego se upišete! Iskoristite je!

Dan otvorenih vrata

Dan otvorenih vrata

Foto: Ekonomski fakultet u Splitu / Ekonomski fakultet u Splitu

Pred maturantima se nalazi izuzetno stresno razdoblje mature i izbora fakulteta na kojem će nastaviti školovanje. Za informacije su dostupne web stranice, brošure i službe fakulteta, ali što kada bi maturanti mogli uistinu vidjeti kako to izgleda u stvarnom studentskom životu – sjesti u dvoranu i u ulozi studenta dobiti uvid u gradivo, profesore i ozračje fakulteta na kojem će provesti nekoliko godina svog života?

Ekonomski fakultet u Splitu nudi maturantima upravo to – mogućnost da kao studenti sjednu u klupe, sudjeluju u diskusiji s predavačima, postavljaju pitanja, i iz prve ruke se uvjere što ih čeka.

To je jedna od brojnih aktivnosti koje Ekonomski fakultet u Splitu nudi u okviru Dana otvorenih vrata koji će se održati u ponedjeljak, 2. svibnja 2022. od 11 do 16 sati u auli fakulteta. Srednjoškolcima će se na zanimljiv i interaktivan način približili brojne mogućnosti studiranja i razvoja znanja i vještina koje ovaj fakultet nudi.

Srednjoškolce i njihove roditelje dočekati će ring iz „Get in the ring“ - globalnog startup natjecanja kojeg je EFST domaćin. Gostima će se predstaviti i Udruga 3P, te Financijski klub, a ponudit će se i detaljno upoznavanje s brojnim mogućnostima studiranja u inozemstvu kroz mobilnosti te različitim aktivnostima za poduzetne studente i one koji to žele postati.

Na prvom katu aule srednjoškolci će saznati gdje mogu pronaći posao već tijekom studiranja, u vidu stručne prakse fakulteta. Izbor poslodavaca s kojima fakultet ima sklopljen ugovor je vrlo širok, a maturantima će se ovom prilikom predstaviti AD Plastik, Deltron, Le Meridien Lav, Locastic, Orbico, OTP banka, UHY HB EKONOM, UHY SAVJETOVANJE, Zagrebačka banka i Studenac.

U 12:00 sati u Velikom amfiteatru organiziran je Okrugli stol pod nazivom „Zašto sam odabrao ekonomiju i gdje me to odvelo“ na kojem će sudjelovati bivši studenti fakulteta sa zanimljivim karijernim pričama, a u 14:00 sati održat će se tura po zgradi fakulteta za koju je potrebno izvršiti prijavu na LINKU . U 14:30 h u auli će se održati ekonomski talk-show – interaktivan, poučan i zabavan događaj kojeg vode profesori Fakulteta.

Što nas vraća na početak teksta i aktivnosti „Postani EFST student na jedan dan!“. Srednjoškolci mogu odslušati predavanja na dva predmeta – Organizacija turizma kod doc. dr. sc. Ante Mandića i Marketinška komunikacija kod doc. dr. sc. Ivane Kursan Milaković. Prvi predmet je na rasporedu u utorak 3. svibnja u 13:15 h dok je drugi na redu u četvrtak, 5. svibnja u 11:30 h sati. Prijave za ovo jedinstveno iskustvo možete obaviti OVDJE .

Navedene aktivnosti srednjoškolcima će dati priliku da osobno vide što znači studirati na Ekonomskom fakultetu u Splitu čijih se preko 80% studenata zapošljava u roku od 6 mjeseci od diplomiranja.

Sve detalje o Danu otvorenih vrata možete pronaći na web stranicama Ekonomskom fakulteta u Splitu ili na njihovim društvenim mrežama.

Dan  otvorenih vrata

Dan otvorenih vrata

Foto: Ekonomski fakultet u Splitu / Ekonomski fakultet u Splitu

Ovog ponedjeljak živahno je na splitskom ekonomskim fakultetu kazala nam je iz odjela za odnose s javnošću Marina Tudor..

Intervju-Marina Tudor

Postani student

Postani student

Foto: Ekonomski fakultet u Splitu / Ekonomski fakultet u Splitu

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.