Hrvatski radio

Radio Split

Okrugli stol i zavrsna konferencija 17. Bisera mora

24.04.2022.

09:22

Autor: ŠKMER

ŠKMER

ŠKMER

Foto: HRT / HRT

Završna press konferencija 17. Bisera mora i okrugli stol 25. travnja 2022. (ponedjeljak) s početkom u 10 sati u splitskom hotelu Briig (Prilaz braće Kaliterna 1).

ŠKMER

ŠKMER

Foto: ŠKMER / ŠKMER

Teme su najvažniji eno gastro festivali i manifestacije udruge ŠKMER kojima se u Dalmaciji otvara i zatvara sezona, a tom prilikom predstavit će se ostvareni rezultati ovogodišnjeg Bisera mora kroz noćenja, goste, nove sadržaje i aktualnosti. Također, najavit će se predstojeće najveće međunarodne manifestacije ŠKMER-a Grand Gourmet 2022 i Biser mora 2023 koje se organiziraju uz turističke zajednice, Splitsko-dalmatinsku županiju, gradove i općine, Hrvatsku gospodarsku komoru, Regionalni centar kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva Split te druge partnere.

Cilj ovih događanja je unaprijediti struku i graditi turizam koji privlači relevantna inozemna imena i organizacije, prati svjetske eno gastro trendove, promovira i unaprijeđuje znanja i vještine te ističe posebnosti domaće eno gastro ponude. Namjera je kroz panel raspravu predočiti rješenja za problem deficitarnih kadrova te kako stvoriti sinergiju i uskladiti se s drugim događanjima u Splitsko-dalmatinskoj županiji koja se organiziraju početkom i krajem sezone. Sudionici na okruglom stolu su Joško Stella (TZ Splitsko-dalmatinske županije), Željko Neven Bremec (ŠKMER), Joze Tomaš (HGK - Županijska komora Split), Ivo Bilić (RCK Split), Stipe Čogelja (Splitsko-dalmatinska županija). Na konferenciji sudjelovati će i Ivana Marković (gradonačelnica Supetra), Alijana Vukušić (Turistička zajednica grada Splita), Nataša Bušić (viša stručna savjetnica za turizam – HGK Županijska komora Split) te predstavnici Grada Splita.


Split

Split

Foto: facebook.com / facebook.com

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.