Hrvatski radio

Radio Split

Predstavljanje novog projekta ICT županije StartIT Student - studentski poduzetnički projekti

06.06.2022.

11:23

Autor: Denis Šabić-ictzupanija.hr

StartIT Student - studentski poduzetnički projekti

StartIT Student - studentski poduzetnički projekti

Foto: ictzupanija.hr / ictzupanija.hr

Konferencija za medije i predstavljanje novog projekta ICT županije StartIT Student - studentski poduzetnički projekti

održat će  se održati 7. lipnja 2022. godine s početkom u 14.15 sati na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB), Ul. Ruđera Boškovića 32, Split

 

StartIT Student - studentski poduzetnički projekti

StartIT Student - studentski poduzetnički projekti

Foto: fesb.unis.hr / fesb.unis.hr

Projekt će tom prigodom predstaviti:

- dr. sc. Srđan Podrug, dekan FESB-a,

- Petar Šolić, prodekan za poslovanje FESB-a,

- dr. sc. Ivan Marasović, izvanredni profesor na FESB-u i koordinator StartIT Student projekta i

- Damir Brčić, voditelj projekta ICT županija.

StartIT Student - studentske poduzetničke projekte pokreću ICT županija i Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB). Projekt je namijenjen studentima FESB-a koji žele svoje znanje primijeniti u poduzetništvu i ideje pretvoriti u proizvod spreman za tržište.

Sudjelovanjem u StartIT Student projektu, studenti će raditi u timovima i imati priliku uz pomoć mentora, profesora s FESB-a, izraditi vlastiti MVP, odnosno prototip za tržište. Pohađat će radionice, edukacije i predavanja te sudjelovati na meetupima startup zajednice Digitalna Dalmacija koja kao lokalna IT scena djeluje u okviru projekta ICT županija. Uz to, naučit će kako izraditi poslovni plan i istraživanje tržišta, imati priliku povezati se (netwotking) s drugim studentima istih ili sličnih interesa te će se pripremiti za pohađanje sljedeće razvojne stepenice - StartIT startup akademije , također projekta ICT županije.

- Studentski poduzetnički projekti u okviru projekta StartIT Student bit će valorizirani, a najbolji će po njegovom završetku dobiti novčane nagrade kojima će, primjerice, moći kupiti domenu i izraditi vlastitu web stranicu za prezentaciju svog projekta. Prva tri studentska tima direktno će edukaciju nastaviti u našoj StartIT IT startup akademiji kao sljedećem pripremnom koraku pred izlazak na globalno tržište, a najbolji će imati priliku sudjelovati u GrowIT programu vrijednosti 1 mil. kuna, za daljnje financiranje razvoja projekta za izlazak na tržište. Najvažnije je da njihova ideja ima potencijal postati proizvod koji nekome treba i koji rješava neki problem, pojasnio je Damir Brčić, voditelj projekta ICT županija.

Polaznici StartIT Studenta imat će podršku StartIT mentora u razvoju svog projekta i ideje te njihovo znanje i iskustvo o pokretanju vlastitog biznisa. Također, imat će mogućnost cjelodnevnog korištenja PICS predinkubatora. Poznanstva koja će ostvariti i vještine koje će usvojiti i mogu im značajno pomoći u daljnjoj karijeri. To se u prvom redu odnosi na učenje prezentacije svog projekta, usvajanje komunikacijskih vještina, ali i korištenja svog projekta za diplomski rad.


StartIT Student - studentski poduzetnički projekti

StartIT Student - studentski poduzetnički projekti

Foto: ictzupanija.hr / ictzupanija.hr

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.