Baština Radio Splita

Baština Radio Splita

Kultura, društvo

Izložbi "Splitski kameni grbovi" u Muzeju grada Splita, koja se može pogledati do 30. travnja 2019. godine, govorit ćemo u dva izdanja naše emisije, danas slušamo prvi dio...

Posljednja emisija: Nedjelja, 17.02.2019 11:15

Čovik, vrime, rič

Čovik, vrime, rič

Zabava, društvo, život, obitelj, talk show, mozaik

Naš gost je i ovog tjedan istarski somelier Sandi Paris s kojim razgovaramo o Njegovu veličanstvu - vinu - drugi dio priče.

Posljednja emisija: Četvrtak, 21.02.2019 18:05

Dalmacija u mom oku

Dalmacija u mom oku

Vijesti, gospodarstvo, turizam, društvo, život, kontakt

U Münchenu otvoren turistički sajam na kojem se predstavljaju kontinentalna i primorska Hrvatska sa svojom ponudom. Nastavljaju se edukacije vezane za obiteljski turizam, što iznajmljivače najviše zanima doznajemo od Meri Čizmić Kraljević iz Savjetovališta za obiteljski smještaj Splitsko-dalmatinske županije. O ruralnom turizmu i aktualnostima u Dalmatinskoj zagori govore nam Andrijana Ivković iz TZ Trilj i Luka Kolovrat iz TZ Imota.

Posljednja emisija: Četvrtak, 21.02.2019 09:05

Dnevnik Radio Splita

Dnevnik Radio Splita

Vijesti

Najavljujemo: Gradsko vijeće raspravlja o parek šumi Marjan... - Incident na konferenciji za novinare u splitskom hotelu Park: predstavniici Građanske inicijative 'Bit će Bili šta su bili' gađani vrećicama s mokrim pijeskom... - U sanaciju luka u Kaštel Starom, Postirima i Sutivanu Vlada ulaže više od 9 i pol milijuna kuna... - Sportsko-nautičke lučice u Strožancu uredit će se eurospkim novcem... - Traži se idejno rješenje za Sustipan... - Na Splitskom polumaratonu sudjelouje i slovenski predsjednik Borut Pahor... - Na bazenima u Poljudu ovog vikenda Otvoreno prvenstvo Hrvatske u plivanju za osobe s invaliditetom... - Sutra pretežno sunčano i osjetno hladnije uz olujnu buru, u nedjelju smirivanje bure... Uredili Miranda Hrabar i Ivona Jakić.

Posljednja emisija: Petak, 22.02.2019 16:00

Kad se smijah, tad i bijah

Kad se smijah, tad i bijah

Glazba, kultura, zabava, književnost

Repriza emisije u kojoj slušamo Bandićeve mudrosti i ostale političarske gluposti, uz aforizme i viceve čestitamo Hajduku 108. rođendan uz novu pjesmu "Trese se" Mješovite Klape Filip Dević...

Posljednja emisija: Nedjelja, 17.02.2019 10:10

Kroz Bolonju i prašumu

Kroz Bolonju i prašumu

Zabava, obrazovanje, društvo, znanost

U ovotjednoj vas Bolonji vode Dino Stanković i Ivan Krolo, dok je za glazbu prvi put zadužen Ivan "Scrooge" Krolo! U goste nam dolazi udruga 3P čije će boje braniti Iva Pavić i Josip Čondić, a imamo i gošću Lidiju Lijić Vulić, svjetsku i europsku prvakinju u ronjenju na dah, te Guinnessova rekorda u ronjenju na dah. Uz intervjue, pričat ćemo o Dori i Eurosongu, najaviti događanja i proći kroz studentski pregled tjedna.

Posljednja emisija: Četvrtak, 21.02.2019 20:05

Magistrala

Magistrala

Zabava, društvo, život, kontakt

Pred nama je Valentinovo. Tko bira u ljubavi: žene muškarce, ili muškarci žene.... Ili srce drugo srce? Jeli ljubav jedna i jedina i za sva vremena.... ili prolazna kao i mi? Što je uopće ljubav, te kako se nađu, spoje i ostanu zajedno dvije srodne duše?

Posljednja emisija: Četvrtak, 14.02.2019 12:05

Male priče - Priča o zagorjelom kruhu

Male priče - Priča o zagorjelom kruhu

Obrazovanje, djeca, društvo, život, obitelj, mozaik

Slijedeća se priča pripisuje bivšem indijskom predsjedniku, Abdulu Kalamu koji je u sjećanje dozvao jednu očevu pouku...

Posljednja emisija: Ponedjeljak, 18.02.2019 07:30

Policajac u zajednici

Policajac u zajednici

Društvo

O provedbi akcije "Mir i dobro" i ostalim aktualnostima iz rada policije poslušajmo u emisiji koju uređuje i vodi Ivan Perdijić.

Posljednja emisija: Utorak, 08.01.2019 10:30

Radio galerija

Radio galerija

Vijesti, kultura, umjetnost

Povodom zatvaranja izložbe Dušana Džamonje 50/60 koja se u Galeriji umjetnina može pogledati do 24. 2. 2019. godine, s umjetnikovim sinom i skrbnikom umjetnikove ostavštine Fedorom Džamonjom razgovaramo o konceptu izložbe i problematici vezanoj za pitanje čuvanja i valorizacije umjetnosti visokog modernizma.

Posljednja emisija: Četvrtak, 21.02.2019 10:30

Rock Klasika

Rock Klasika

Glazba, kultura

Novo izdanje Rock Klasike u cijelosti posvećujemo Tomu Waitsu, njegovu (Anti- jevu) sjajnom, nedavno remasteriziranom trostrukom albumu "Orphans: Brawlers, Bawlers & Bastards" iz 2006., trostrukome CD-setu koji je, kada se pojavio, bio zadivljujući novi album, a ujedno i složenac tada još slabo poznatih, pa i nepoznatih trenutaka iz prethodnih 20-ak godina diskografskih pustolovina genijalnog američkoga storytellera.

Posljednja emisija: Subota, 16.02.2019 20:05

Splitu s ljubavlju

Splitu s ljubavlju

Vijesti, glazba, kultura, zabava, društvo, život

Pripoznajete Roka i Cicelu? Iako ćemo i ove subote bit 'u jubavi' ne ćemo o njihovoj jubavi pustoj, siromaškoj. Mi ćemo o lotariji. A kakvu vezu ima jubav s lotarijom, poslušajte u novom izdanju emisije... uz još puno tega lipega.

Posljednja emisija: Subota, 16.02.2019 08:05

Tu pored nas

Tu pored nas

Društvo, život

Muftija dr. sc. Aziz ef. Hasanović posjetio je Grad Split i Medžlis Islamske zajednice Split... Nacionalne manjine imaju pravo osnivanja Vijeća nacionalnih manjina i imaju pravo na svoje predstavnike. Značajan je to, ali možda i nedovoljno iskorišten institut manjinske zaštite. Neke promjene mogle bi ga osnažiti,među ostalim - datum izbora.

Posljednja emisija: Srijeda, 13.02.2019 10:35