Baština Radio Splita

Baština Radio Splita

Kultura, društvo

U povodu 200 godina svjetioničarske službe i svjetionika u Savudriji, u Hrvatskom pomorskom muzeju na splitskim Gripama otvorena je putujuća izložba "Više od svjetla i soli"...

Posljednja emisija: Nedjelja, 09.12.2018 11:20

Čovik, vrime, rič

Čovik, vrime, rič

Zabava, društvo, život, obitelj, talk show, mozaik

Naša gošća je splitska akademska slikarica Tisja Kljaković-Braić, koja je nedavno objavila knjigu karikatura "Oni".

Posljednja emisija: Četvrtak, 06.12.2018 18:00

Dalmacija u mom oku

Dalmacija u mom oku

Vijesti, gospodarstvo, turizam, društvo, život, kontakt

U Zagrebu je održan prvi kongres vlasnika malih obiteljskih hotela, koji imaju 20 posto kapaciteta naših ukupnih hotelskih kapaciteta, naš gost je predsjednik udruge Šime Klarić...

Posljednja emisija: Četvrtak, 13.12.2018 09:05

Dnevnik Radio Splita

Dnevnik Radio Splita

Vijesti

Najavljujemo: - 7 splitskih i hrvatskih tvrtki za razvoj inovativnih projekata dobile gotovo 3 i pol milijuna kuna... - U Lori obilježen završetak obuke pripadnika Pješačkih pukovnija pričuvnog sastava Oružanih snaga... - Nadbiskup Marin Barišić na božićnom susretu s ravnateljima predškolskih ustanova te osnovnih i srednjih škola... - Splitski sportski novinari i ove godine u humanitarnoj akciji 'Tona hrane za splitske beskućnike'... - U HNK-u Split večeras humanitarni koncert Gibonnija u sklopu akcije "Sv. Luce donosi osmijeh"... -Vrijeme sutra: oblačno i kiša... Uredile Miranda Hrabar i Vedrana Dedić.

Posljednja emisija: Četvrtak, 13.12.2018 16:00

Kad se smijah, tad i bijah

Kad se smijah, tad i bijah

Glazba, kultura, zabava, književnost

Bližimo se blagdanima darivanja pa ćemo i mi podijeliti nekoliko knjiga humora našim slušateljima koji nam se jave na digitalne adrese ili zemnom poštom s nekom svojom najdražom zgodom ili anegdotom.

Posljednja emisija: Nedjelja, 09.12.2018 10:10

Kroz Bolonju i prašumu

Kroz Bolonju i prašumu

Zabava, obrazovanje, društvo, znanost

Ovog četvrtka vas na valovima Radio Splita u emisiji Kroz Bolonju i prašumu vode Ivan Krolo i Dino Stanković. Što vas čeka? Pa uz studentski pregled tjedna, reportažu o adventu u Splitu i najavu događanja, treći tjedan zaredom u goste će nam se pridružiti osoba iz svijeta glazbe, kantautorka Sara Renar! Ali to nije sve, jer nam također dolazi Nikola Brižić iz Rotaract kluba Split! A za kraj ćemo poslušati zabavnu anketu veoma prikladnu za ovo doba godine: što studenti žele za Božić?

Posljednja emisija: Četvrtak, 06.12.2018 20:05

Magistrala

Magistrala

Zabava, društvo, život, kontakt

Jeli mjesec darivanja ujedno i mjesec iskupljenja za sve propuste? Rješavaju li pokloni nedostatak pažnje prema dragim ljudima?... Što kome pokloniti? Treba li jedan, nijedan ili više poklona kroz prosinac? Koji je najoriginalniji poklon koji ste dobili?

Posljednja emisija: Četvrtak, 13.12.2018 12:05

Male priče - Priča o Narcisu

Male priče - Priča o Narcisu

Obrazovanje, djeca, društvo, život, obitelj, mozaik

Narcis je bio toliko lijep mladić da su čak i bogovi s Olimpa bili ljubomorni na njegovu ljepotu. Jednog dana dok je pio vodu na je­zeru, bogovi su poslali Kupida da ga rani jednom od svojih strijela.

Posljednja emisija: Ponedjeljak, 10.12.2018 07:30

Policajac u zajednici

Policajac u zajednici

Društvo

U današnjem izdanju emisije Policija u zajednici govorimo o kaznenim djelima trgovanja ljudima. Gosti u studiju su Ilija Patrun iz Odjela za prevenciju splitske policije i Domagoj Zaradić – voditelj Odjela za nadzor organiziranog kriminaliteta. U četvrtak 18. listopada obilježava se Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima. Taj se dan obilježava od 2007. godine. Obilježavanjem ovog dana radi se na prevenciji i borbi protiv trgovanja ljudima te podizanju svijesti javnosti o ovom problemu. Trgovanje ljudima je jedan od najtežih oblika kršenja ljudskih prava.

Posljednja emisija: Utorak, 16.10.2018 10:30

Rock Klasika

Rock Klasika

Glazba, kultura

Novo izdanje Rock Klasike posvećujemo britanskome Black Sabbathu, posljednjem nastupu toga legendarnog teškometalnoga rock benda (trojice izvornih Sabbathovaca; Ozzyja Osbourna, Tonyja Iommija i Geezera Butlera, s pridruženim Tommyjem Clufetosom i Adamom Wakemanom) održanom u sklopu oproštajnog "The End Toura", nastupu u rodnome Birminghamu, u Birminghamskoj Genting Areni, 4.veljače 2017., dvostrukome koncertnom albumu (CD-setu) "The End: Live in Birmingham", objavljenom prije nešto više od godinu dana.

Posljednja emisija: Subota, 08.12.2018 20:05

Tu pored nas

Tu pored nas

Društvo, život

Bošnjačke organizacije u Gradu Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji u Splitu su obilježile Dan državnosti BiH. Razgovaramo s Hamdijom Malićem, autorom knjige “Bošnjaci branitelji u Domovinskom ratu Hrvatske”. Razgovaramo i povjesničarom i predsjednikom Hrvatsko-češkog društva Marijanom Lipovcem o Praškom proljeću.

Posljednja emisija: Srijeda, 05.12.2018 10:30