Baština Radio Splita - Baština emisija

Baština Radio Splita - Baština emisija

Kultura, društvo

Posljednja emisija: Nedjelja, 26.05.2019 17:25

Čovik, vrime, rič

Čovik, vrime, rič

Zabava, društvo, život, obitelj, talk show, mozaik

U novom izdanju našeg serijala sugovornica nam je pjesnikinja i slikarica. Ova neumorna stvarateljica, prirodi nadasve sklona umjetnica, predsjednica je i Umjetničke, kniževno-likovne unije VLAHO BUKOVAC. Gošća nam je Omišanka i Splićanka - Jagoda Kecman.

Posljednja emisija: Četvrtak, 23.05.2019 18:05

Dalmacija u mom oku

Dalmacija u mom oku

Vijesti, gospodarstvo, turizam, društvo, život, kontakt

I ovog četvrtka smo u posjetu turističkih zajednica, gošće su nam Rujana Bušić Srpak, Alma Radoš i Ingrid badurina Danielson...

Posljednja emisija: Četvrtak, 23.05.2019 09:05

Dnevnik Radio Splita

Dnevnik Radio Splita

Vijesti

- U Splitu puknuće magistralne vodovodne cijevi prouzročilo bujice, dio kućanstava na Spinutu i dalje bez vode... - Zagrebački arhitekti odabrani na natječaju za gradnju 9 garaža u Splitu... - U Solinu postavljen kamen temeljac za gradnju nove škole i vrtića... - U ponoć počinje predizborna šutnja... - Vojska slavi Dane oružanih snaga, danas za javnost otvorena vojarna u Sinju, sutra u Splitu brodovi HRM-a... Uredile Zrinka Bilandžić i Sandra Kuzmanić.

Posljednja emisija: Petak, 24.05.2019 16:00

Kad se smijah, tad i bijah

Kad se smijah, tad i bijah

Glazba, kultura, zabava, književnost

Novi ukrajinski predsjednik je komičar, pobijedio je uz naše geslo "Gdje bijah tu se smijah", a tu su i ostali prilozi u vedrom tonu...

Posljednja emisija: Nedjelja, 19.05.2019 10:10

Kroz Bolonju i prašumu

Kroz Bolonju i prašumu

Zabava, obrazovanje, društvo, znanost

Večeras se zabavljamo kao i svaki put dosad uz pregled tjedna, najavu događanja i temu tjedna. Tema tjedna je Hear Me,a u goste nam stižu Tonći Visković koji dolazi prezentirati Moment fest, te Alen Roki s UNIDU-a s kojim ćemo pričati o Hear Me konferenciji. Playlistu je složio Ivan Scrooge Krolo, što znači da možete očekivati rock'n'roll!

Posljednja emisija: Četvrtak, 23.05.2019 20:05

Magistrala

Magistrala

Zabava, društvo, život, kontakt

Glazba je dio naših života. Tko nije poželio svirati u nekom rock sastavu ili lagano uz gitaru zavoditi simpatije. Lako je to s gitarom, ali ako imate samo lonac i češalj, može li se i na njima proizvoditi ugodni i kontrolirani zvuci?

Posljednja emisija: Četvrtak, 23.05.2019 12:05

Male priče - Svake večeri

Male priče - Svake večeri

Obrazovanje, djeca i mladi, društvo, život, obitelj, mozaik

Jedna od najdražih mojih uspomena iz djetinjstva jest sjećanje na očev povratak s posla, u pola sedam navečer.

Posljednja emisija: Ponedjeljak, 20.05.2019 07:30

Radio galerija

Radio galerija

Vijesti, kultura, umjetnost

Gost Radio galerije ovoga tjedna je međunarodno priznati multimedijski austrijski umjetnik Heimo Zobernig čija je prva samostalna izložba u Hrvatskoj otvorena ovoga ponedjeljka u Galeriji Kula i Palači Milesi. S umjetnikom razgovaramo o splitskoj izložbi kojom predstavlja svoj bogati slikarski opus. Također predstavljamo i Zobernigovu impresivnu međunarodnu karijeru, iskustvo izlaganja u značajnim svjetskim institucijama i na manifestacijama poput Venecijanskog bijenala na kojem je 2015. godine izlagao u austrijskom paviljonu. Splitsku izložbu je organizirala Galerija Kula, a može se razgledati do 22. lipnja od ponedjeljka do petka od 9 do 12 i od 17 do 20 sati, te subotom od 9 do 12.

Posljednja emisija: Četvrtak, 23.05.2019 10:30

Rock Klasika

Rock Klasika

Glazba, kultura

Novo izdanje Rock Klasike posvećujemo Jerryju Garciji, neprežaljenom lideru legendarnog Grateful Deada, i njegovu sporednom, Jerry Garcia Bandu, odabranim snimkama s dvaju od tri glasovita Eel River koncerta, koja su Garcia i njegov bend održali 1987.,'89.i '91. u French's Campu, u Piercyju, na sjeveru Californijskog okruga Mendocina, snimkama nedavno objavljenima u sklopu šesterostrukoga CD-seta "Electric on the Eel". Sva tri nastupa, s repertoarom koji su obilježili nadahnuti coveri autora i bisera američke "korijenske" pjesmarice, kao i brižno "skucane" posvete nekima od kolega-suvremenika, predstavljaju Garciju u vrhunskoj izvođačkoj formi, u koju se zadivljujuće brzo vratio nakon čudesnog buđenja iz dijabetičke kome. U emisiji nas čekaju odabrane snimke s koncerata iz kolovoza 1987. i '91.

Posljednja emisija: Subota, 25.05.2019 20:05

SPLITU S LJUBAVLJU

SPLITU S LJUBAVLJU

Vijesti, glazba, kultura, zabava, društvo, život

Posljednja emisija: Subota, 18.05.2019 08:05

TU PORED NAS

TU PORED NAS

Društvo, život

Gost emisije Roman Waligorski iz Udruge Poljaka "Polonez" govori o Festivalu poljskih filmova "Visla", turizmu, povijesnim i kulturnim poveznicama Hrvatske i Poljske te posebnoj vezi između Poljske i otoka Šolte. U Splitu počinju Dani talijanske kulture...

Posljednja emisija: Srijeda, 22.05.2019 10:30