Baština Radio Splita - EMISIJA  BAŠTINA

Baština Radio Splita - EMISIJA BAŠTINA

Kultura, društvo

Povjesničar Aleksandar Bučinski, znanstvenik s Hrvatskog instituta za povijest, govori o barunu Franji Trenku, koji je u 18. stoljeću bio optužen i za korupciju...

Posljednja emisija: Nedjelja, 28.06.2020 17:25

EteRIČna mjesečina - Nada Topić

EteRIČna mjesečina - Nada Topić

Kultura, umjetnost, književnost, dramski program

Ove nedjelje slušamo stihove solinske pjesnikinje i knjižničarke Nade Topić, s većinom pjesama iz zbirke "Sestra" koja uskoro izlazi u vlastitoj nakladi.

Posljednja emisija: Nedjelja, 28.06.2020 10:10

JEZGRA - MIX Phrasal

JEZGRA - MIX Phrasal

Glazba, zabava

Početak glazbeno puta mladog osječko DJ-a Phrasala, koji se krije pod pseudonimom Phrasal, počeo je 2016. godine kada počinje dublje istraživati elektronsku glazbu i njenu kulturu. Melodičniji zvuk techna je ono što definira njegove setove, s dozom industrijalnih i pomalo melankoličnih primjesa. Njegovi nastupi po osječkim klubovima i klupskim večerima (Exit, Oxygene, Bastion, REZ, Hipertenzija, TRAUM) ostaju u dobrom sjećanju posjetitelja, te na kraju 2019. godine osniva i svoju klupsku večer nazvanu Confessions. Inace,klupska večer Traum u kojoj je najmlađi predstavnik, slovi za jednu od najboljih klubskih večeri u Hrvatskoj. Pod utjecajem velikih glazbenih uzora kao što su: Wrong Assessment, Eric Fetcher, Temudo, definira i traži svoj glazbeni put.

Posljednja emisija: Petak, 26.06.2020 23:00

Kad se smijah, tad i bijah

Kad se smijah, tad i bijah

Glazba, kultura, zabava, književnost

Repriziramo 1100. emisiju uz obilje šaljivih komentara o izborima, elektrovjetrenjačama i ostalim aferama, veselih napjeva...

Posljednja emisija: Nedjelja, 14.06.2020 10:10

Novosti Radio Splita

Novosti Radio Splita

Vijesti

Najavljujemo: - U našoj županiji pet novooboljelih od koronavirusa... - Od ponedjeljka se na Mertojaku opet otvara COVID ambulanta.. - Počinje gradnja luke u Omišu vrijedne 80 milijuna kuna... - Sedam dobrovoljnih vatrogasnih društava dobilo nova vozila... - Počinje 13. festival mediteranskog filma u Splitu... - Vrijeme sutra: pretežno vedro, poslijepodne moguće nevere... Uredili Ivan Perdijić i Sandra Kuzmanić.

Posljednja emisija: Četvrtak, 02.07.2020 16:00

Radio galerija

Radio galerija

Vijesti, kultura, umjetnost

U ovotjednoj emisiji najavljujemo početak projekta Katamaran art koji Galerija umjetnina i Muzej općine Jelsa organiziraju već treću godinu za redom. S Marijom Plenković, ravnateljicom jelšanskog Muzeja koja je zajedno s muzejskim savjetnikom Božom Majstorovićem voditeljica projekta, predstavljamo ovogodišnje izdanje u kojem će se naizmjenice u Jelsi i Splitu predstaviti Ivan Posavec, Nina Ivančić i Vasko Lipovac. U drugom dijelu emisije kustos Vanja Babić predstavlja izložbu fotografija Ivana Posavca kojom se u petak, 25. 6. u 21 sat u Galeriji Kravata u Jelsi otvara Katamaran art 2020.

Posljednja emisija: Četvrtak, 25.06.2020 17:30

Rock Klasika

Rock Klasika

Glazba, kultura

Posljednju Klasiku prije ljetnih repriza posvećujemo, najprije kompilaciji "The Good Songs", sjajnome tributeu Nicku Caveu, priloženom uz lipanjsko izdanje britanskoga glazbenog časopisa Mojoa, a potom i napokon objavljenom albumu "Homegrown" Neila Younga, "Shakeyjevu" odbačenom, izrazito intimističkom (vrlo emocionalnom) studijskom izdanju iz 1975. "Homegrown" se pojavio pred skorašnji izlazak predugo iščekivanog arhivskoga boxa br.2, koji će obuhvatiti Youngovu bunkeriranu diskografsku ostavštinu nastalu u razdoblju od 1972. do 1982.

Posljednja emisija: Subota, 27.06.2020 20:05

Škrinjica za sne

Škrinjica za sne

Kultura, djeca i mladi

Španjolsku narodnu priču "Medvjed i zrcalo" pripovijeda nam Jasmina Žiljak Ilinčić.

Posljednja emisija: Nedjelja, 21.06.2020 11:10