Baština Radio Splita

Baština Radio Splita

Kultura, društvo

U emisiji govorimo o programima kojima će Split obilježiti 140. obljetnicu rođenja skladatelja Josipa Hatzea...

Posljednja emisija: Nedjelja, 17.03.2019 11:15

Čovik, vrime, rič 21. 03. 2019.

Čovik, vrime, rič 21. 03. 2019.

Zabava, društvo, život, obitelj, talk show, mozaik

Ovog puta vas vodimo u svemirska prostranstva. Uradit ćemo to uz pomoć čovjeka koji je u svemiru - na dulje - bio dvaput i proveo ondje gotovo tri mjeseca života. Sugovornik nam je poznati ruski astronaut, heroj Ruske Federacije i nositelj Državne nagrade za fiziku - Sergei Viktorovich Zalyotin. U Split je stigao na 5. konvenciju fantastike, igre i znanstvene fantastike FantaSTikon; održao dva predavanja o Istraživanju svemira i vlastitim iskustvima u provedbi dviju svemirskih misija; susreo se s vodećim ljudima grada, potom i sa splitskim mališanima pa stigao i u studio Radio Splita...

Posljednja emisija: Četvrtak, 21.03.2019 19:05

Dalmacija u mom oku

Dalmacija u mom oku

Vijesti, gospodarstvo, turizam, društvo, život, kontakt

Predsjednik Udruge destinacijskih menadžment kompanija Jurica Glavina nam govori o njihovu skupu u Solinu, savjetnica Nataša Bušić iz Županijske gospodarske komore govori o susretima s ugostiteljskim djelatnicima kako bi se što bolje pripremila nova sezona, Joško Lelas govori o makarskim hotelima koji će ubuduće poslovati pod imenom Valamer hoteli Makarska...

Posljednja emisija: Četvrtak, 21.03.2019 09:05

Dnevnik Radio Splita

Dnevnik Radio Splita

Vijesti

Najavljujemo: - Derutna policijska zgrada u Solinu dočekala obnovu nakon 38 godina... - Sveobuhvatni plan revitalizacije Istočne obale i Kopilice od danas mogu pogledati i građani... - Energetski obnovljen vrtić u Slatinama... - U Podstrani održan prosvjed protiv bazne stanice... - U organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije danas u Neumu počinje Noćnjak... - Muzej Domovinskog rata u Splitu organizira izložbu o pukovniku Goranu Kliškiću... - Večeras na stadionu u Maksimiru Hrvatska - Azerbejdžan... - I sutra vedro... Uredili Karlo Reitober i Zoran Vukičević.

Posljednja emisija: Četvrtak, 21.03.2019 16:00

Kad se smijah, tad i bijah

Kad se smijah, tad i bijah

Glazba, kultura, zabava, književnost

Uz redovite (kol)umniste (jedan od njih kaže: Na svaka tri znanca imaš jednog pijanca, a između paradiraju oni što tobože apstiniraju...), prisjetit ćemo se i pjesnika Jure Ujevića...

Posljednja emisija: Nedjelja, 17.03.2019 10:10

Kroz Bolonju i prašumu

Kroz Bolonju i prašumu

Zabava, obrazovanje, društvo, znanost

U večerašnjoj Bolonji dinamični duo čine Ivana Vučetić i Ivan Scrooge Krolo. Današnja emisija donosi vam obilje studentima, ali i široj populaciji, zanimljivih sadržaja. Tu je pregled tjedna, segment u kojem preuzimamo uloge filmskih kritičara, anketa, ne jedan, nego dva intervjua, dame i gospodo. Telefonom razgovaramo s članovima Udruge studenata grada Splita o... Ma čekajte, nećemo sad otkrivati o čemu. A Scrooge intervjuira Marka Njegića, filmskog kritičara. I kao i svaki put dosad, planiramo gdje ćemo i što ćemo sljedećeg tjedna, odnosno vikenda. A vrhunac ove epizode jest playlista. Tema je guilty pleasure pjesme iz razdoblja 2000-ih.

Posljednja emisija: Četvrtak, 14.03.2019 20:05

Magistrala

Magistrala

Zabava, društvo, život, kontakt

Portali su promijenili uobičajeni način doznavanja informacija. Jeli brzina i vrlina, te jesu li portali budućnost, mediji mladih ili svih generacija? Pišu li se namjerno lažne ili vijesti na rubu istine, a sve zbog klikova?

Posljednja emisija: Četvrtak, 14.03.2019 12:05

Male priče - Banka

Male priče - Banka

Obrazovanje, djeca, društvo, život, obitelj, mozaik

Postoji banka u kojoj se svako jutro na tvoj račun polaže osam­deset šest tisuća i četiri stotine eura. Svake noći oduzima se ono sto nije bilo iskorišteno tijekom dana. Svatko od nas posjeduje ra­čun u toj banci.

Posljednja emisija: Ponedjeljak, 18.03.2019 07:30

Nedjeljni akvarel Hana, Dora, Ante, munde...

Nedjeljni akvarel Hana, Dora, Ante, munde...

Glazba, kultura, zabava, život, obitelj, mozaik

Nešto o Hani Huljić, nešto s Dorom Derado, o Anti Grginu iz Kaštel Novoga, o mundama blatskim... O svemu ponešto pa i o tršinjama koje su sazrijale i u ovo vrime kad nema govora o trišnjama ali ima o poeziji, priči Cesarića iz Radunića podno Svilaje. A ima i glazbena kartolina i još puno glazbe. Naravno, ako budete s nama na valu Radio Splita i ove nedjelje od 12 do 14 sati

Posljednja emisija: Nedjelja, 24.02.2019 12:00

Policajac u zajednici

Policajac u zajednici

Društvo

O provedbi akcije "Mir i dobro" i ostalim aktualnostima iz rada policije poslušajmo u emisiji koju uređuje i vodi Ivan Perdijić.

Posljednja emisija: Utorak, 08.01.2019 10:30

Radio galerija

Radio galerija

Vijesti, kultura, umjetnost

Gost nam je mladi splitski slikar Petar Katavić povodom njegove izložbe u Salonu Galić u organizaciji HULU Split. Petar Katavić rođen je u Splitu 1985. godine gdje je na UMAS-u diplomirao slikarstvo u klasi profesora Deana Jokanovića Toumina. Katavićeva tekuća izložba Arhitektura, kao i prethodna pod nazivom Prostor u Galeriji umjetnina, odražava umjetnikovu sposobnost da se ciklusima slika referiria na izložbeni prostor. Unutar prostorno specifične izložbene cjeline na pojedinačnim slikama Katavić je u likovnom dijalogu s nasljeđem modernističkog apstraktnog slikarstva u širokom rasponu izvedbe od snažne geste do hladne geometrijske neutralnosti, od monokroma do snažnog sraza komplementarnih boja. Petar Katavić je i u selekciji 54. zagrebačkog salona koji se pod kustoskom paskom Branke Benčić i Tevža Logara otvara 26. 3. 2019. u Meštrovićevom paviljonu u Zagrebu. Izložba je otvorena do 30. 3. 2019. godine.

Posljednja emisija: Četvrtak, 21.03.2019 10:30

Rock Klasika

Rock Klasika

Glazba, kultura

Prigodom premijernog gostovanja Foo Fightersa u Hrvatskoj, 23.rođendansko izdanje Rock Klasike posvetit ćemo tome već legendarnom "sveameričkom" bendu, jednom od najvećih rock bendova današnjice. Emisiju posvećujemo nekim od najizvođenijih brojeva na njihovu aktualnom "Concrete and Gold" touru, u sklopu kojega će u pulskoj Areni, 18. i 19.lipnja, održati čak dva (brzinski rasprodana) koncerta. @KristNovoselic: Ovi divljaci dolazu u Hrvatsku. Majka Bože!

Posljednja emisija: Subota, 16.03.2019 20:05

Škrinjica za sne

Škrinjica za sne

Kultura, djeca

Ove nedjelje slušamo španjolsku priču za djecu pod nazivom "Četiri brata". Priču je dramatizirala i za radijsko izvođenje adaptirala Jasmina Žiljak Ilinčić.

Posljednja emisija: Nedjelja, 03.03.2019 11:10

Splitu s ljubavlju

Splitu s ljubavlju

Vijesti, glazba, kultura, zabava, društvo, život

Posljednja emisija: Subota, 16.03.2019 08:05

Tu pored nas

Tu pored nas

Društvo, život

Na sjednici Savjeta za nacionalne manjine RH raspravljalo se o prijedlozima programa udruga i ustanova nacionalnih manjina za ostvarivanje programa kulturne autonomije za 2019. Savjet će ove će godine raspodijeliti gotovo 36,5 milijuna kuna.

Posljednja emisija: Srijeda, 13.03.2019 10:35