Baština Radio Splita

Baština Radio Splita

Kultura, društvo

O arheološkoj baštini na otoku Visu i zbirci Issa govori nam viši kustos Arheološkog muzeja Split - Boris Čargo, a o samostanu sv. Jere više će nam reći fra Damjan Glavaš.

Posljednja emisija: Nedjelja, 15.09.2019 11:15

Dalmacija u mom oku

Dalmacija u mom oku

Vijesti, gospodarstvo, turizam, društvo, život, kontakt

U zadnjoj lipanjskoj emisiji bit će riječi o popunjenosti postelja na početku glavne turističke sezone, gost nam je Luka Kolovrat iz Turističke zajednice Imota...

Posljednja emisija: Četvrtak, 27.06.2019 09:05

Dnevnik Radio Splita

Dnevnik Radio Splita

Vijesti

Najavljujemo: - Gradsko vijeće Splita sinoć raspravljalo o sigurnosnom stanju u gradu... - Župna Boban primio njemačke parlamentarce iz skupine "Sjeverni Jadran"... - U Splitu počela trodnevna radionica o europskom projektu upravljanja ribarstvom u Jadranu... - U središtu grada Splita do kraja će se godine postaviti sigurnosne kamere na 14 lokacija... - Objavljeno javno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima o izgradnji Centra u Lećevici... - Potpisan Ugovor o pružanju medicinskih usluga članovima Splitskog kluba olimpijaca... - Sutra stiže naoblačenje i hladnije vrijeme... Uredili Mladen Vuković i Sandra Kuzmanić.

Posljednja emisija: Utorak, 17.09.2019 16:00

Kad se smijah, tad i bijah

Kad se smijah, tad i bijah

Glazba, kultura, zabava, književnost

Vrijeme leti, nakon ljetnog raspusta, evo nas ponovno u eteru u 1066. izdanju emisije u kojoj u prijelaznom roku nismo doveli nove igrače, a svi su stari ostali, pa poslušajte jesmo li još svježi u ljetnoj inventuri događanja...

Posljednja emisija: Nedjelja, 15.09.2019 10:10

Magistrala

Magistrala

Zabava, društvo, život, kontakt

Ljeto je za nama.. Ispucalo se na odmorima milijune fotografija... I često ni jednu ne izradimo na papiru... Jesu li stare fotografije istinske uspomene s odmora? Imate li slike s magarcima iz osamdesetih? Jesu li fotografi starog kova još "živi" ili je sve prepušteno Selfijanama i Guglomirima...

Posljednja emisija: Četvrtak, 12.09.2019 12:05

Male priče - NOVE

Male priče - NOVE

Obrazovanje, djeca i mladi, društvo, život, obitelj, mozaik

Od ponedjeljka, 16. rujna 2019. godine, program Radio Splita ulazi u tzv. “jesensko zimsku shemu”. Isto vrijedi i za Male priče! Nastavljamo dakle s novim "malim pričama" vjerujući da ćete u njima uživati koliko i u dosadašnjim reprizama. U nastavku smo zajedno od 7,30 sati - samo ponedjeljkom. Prva na redu je priča "Razlika" koja progovara o velikim srcima u "malima" među "velikima".

Posljednja emisija: Ponedjeljak, 16.09.2019 07:30

Novosti Radio Splita

Novosti Radio Splita

Vijesti

Novosti su uredili Zoran Vukičević i Miranda Hrabar.

Posljednja emisija: Petak, 13.09.2019 16:00

Radio galerija

Radio galerija

Vijesti, kultura, umjetnost

Gost ovotjedne Radio Galerije je mladi zagrebački multimedijalni umjetnik Luka Kedžo. Njegova samostalna izložba "Tko tu živi, tko tu živi?" je prošloga četvrtka otvorena u galerijskom malom izložbenom prostoru. S umjetnikom razgovaramo o instalaciji koju je posebno osmislio za prostor Galerije, kao i o specifičnom načinu njegova rada.

Posljednja emisija: Četvrtak, 12.09.2019 10:30

Rock Klasika

Rock Klasika

Glazba, kultura

Pridružujući se obilježavanju 50.obljetnice King Crimsona, jednog od najintrigantnijih, najuzbudljivijih i najutjecajnijih svjetskih prog-bendova, nastavljamo s predstavljanjem odabranih arhivskih bisera, raritetnih studijskih i koncertnih brojeva iz Crimsonova kataloga, koje, jednog za drugim, svakoga tjedna od početka godine (točnije, od 13.siječnja) Robert Fripp i društvo objavljuju u digitalnome formatu (u okviru serijala "KC 50"). Nakon 16 brojeva predstavljenih početkom svibnja, čeka nas novih 15 Crimsonovih bisera.

Posljednja emisija: Subota, 14.09.2019 20:05