Baština Radio Splita

Baština Radio Splita

Kultura, društvo

Danas smo u Muzeju grada Kaštela i predstavljamo baštinu koju ta ustanova čuva u svojim trezorima...

Posljednja emisija: Nedjelja, 29.11.2020 11:20

Čovik, vrime, rič

Čovik, vrime, rič

Zabava, društvo, život, obitelj, talk show, mozaik

Spoznavši činjenicu da s posljednjim danima ove godine u mirovinu odlazi jedan od onih koji već podulji niz godina, već desetljećima, priča nam više no korisne priče o vremenu, ovog puta ugostili smo još jednog sinoptičara splitskog Pomorskog meteorološkog centra, čovjeka koji je u toj instituciji proveo cijeli radni vijek. Sugovornik nam je meteorolog je Jurica Miljak.

Posljednja emisija: Četvrtak, 26.11.2020 18:05

Dnevnik Radio Splita

Dnevnik Radio Splita

Vijesti

- U Hrvatskoj je 1830 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrlo je najviše ljudi do sada: 74-ero... - U našoj županiji danas 147 novih slučajeva zaraze koronavirusom... - Umjesto na Križinama od danas testiranje u splitskoj trajektnoj luci... - Vrijeme sutra pretežno sunčano... Uredili ivan Perdijić i Vedran Očašić.

Posljednja emisija: Ponedjeljak, 30.11.2020 16:00

JEZGRA - MIX Mladen

JEZGRA - MIX Mladen

Glazba, zabava

MLADEN - kao radio DJ ozbiljnije se bavi glazbom od 1993 na Omladinskom radiu (Radio Ritam), a kao klupski DJ od 1995 godine u Haciendi gdje je radio 6 godina kao rezident DJ. Poslije Haciende preuzima rezidentsku palicu u diskoteci Aurora - Primosten. Ujedno svira u mnogim klubovima te na partyma s mnogim poznatim svjetskim Dj-evima. 01.02.1996. zajedno s kolegom D. Jurmanom osniva i pokreće emisiju DJ Time koju vodi i ureduje do 01. 12. 2011. Nakon 15 godina emitiranja gasi projekt DJ TimE i počinje s emitiranjem nove emisije FlatBeats koja se u eteru zadržala još 3 godine. U početku svoje karijere preferirao je techno glazbu, ali se na kraju ipak stilski opredijelio za house. Njegov set obilježava klasični house zvuk ali nerijetko ode i u tvrdi zvuk.

Posljednja emisija: Petak, 27.11.2020 23:00

Kad se smijah, tad i bijah

Kad se smijah, tad i bijah

Glazba, kultura, zabava, književnost

1112. emisija donosi svježe antivirusne komentare, jer smijeh jača imunitet, za njega ne treba dopunsko osiguranje... Prisjetit ćemo se i velikana hrvatske glume Špira Guberine i Mustafe Nadarevića koji su nas napustili ovog tjedna...

Posljednja emisija: Nedjelja, 29.11.2020 10:10

Male priče - Komunikacija je ključ uspjeha

Male priče - Komunikacija je ključ uspjeha

Obrazovanje, djeca i mladi, društvo, život, obitelj, mozaik

Čule životinje u šumi da medo ima listu za ubijanje. Zabrinuše se i počeše ga ispitivati: "Jesam li ja na njoj?"

Posljednja emisija: Ponedjeljak, 30.11.2020 07:30

Manjinski mozaik

Manjinski mozaik

Društvo, život

Gost emisije Manjinski mozaik je Slobodan Mitrović, autor monografije „Arhitekt Josip Slade Šilović, Graditeljska djela u Knjaževini Crnoj Gori 1877-1900“... - Srpsko kulturno društvo Prosvjeta objavilo je 150. broj časopisa Prosvjeta. O tome govori glavni urednik časopisa Čedomir Višnjić.

Posljednja emisija: Srijeda, 04.11.2020 10:35

Policajac u zajednici

Policajac u zajednici

Društvo

Tema su prava djece i zlostavljanja djece te nasilje nad ženama, zlostavljanja u obitelji kao i utjecaj korone na maloljetničko i obiteljsko nasilje jer se ovih dana obilježavaju europski i međunarodni dani zaštite nasilja nad djecom i u obitelji.

Posljednja emisija: Utorak, 24.11.2020 10:30

Radio galerija

Radio galerija

Vijesti, kultura, umjetnost

U ovotjednoj emisiji odlazimo u posjet splitskim muzejima i predstavljamo njihove izložbene programe koji su tijeku. S Ljubomirom Radićem, ravnateljem Hrvatskog pomorskog muzeja Split, razgovaramo o izložbi „Prva na Jadranu“. Izložba je zajednički projekt splitskog muzeja i Muzeja grada Crikvenice, a postavljena je povodom obilježavanja 60-godišnjice puštanja u promet prve trajektne linije na istočnom Jadranu koja je povezivala Crikvenicu i Šilo na otoku Krku. Autori izložbe su uz Ljubomira Radića, i kustosica Muzeja grada Crikvenice, Tea Rosić i Stjepan Špalj, vanjski suradnik Muzeja grada Crikvenice. Druga gošća Radio Galerije je Elvira Šarić Kostić, viša kustosica Muzeja grada Splita i autorica izložbe „Mletački kaštel u Splitu“ koja je prošlog tjedna otvorena u Muzeju grada. Izložba prezentira dosadašnje spoznaje o Mletačkom kaštelu u Splitu, o njegovom izgledu i rekonstrukcijama, upraviteljima odnosno kamerlengu i kaštelanu, sastavu i broju vojne posade, o naoružanju i opremi, a obuhvaćen je i duhovni život u sklopu utvrde, kao i arheološki nalazi koji su upotpunili sliku života nekadašnjih korisnika utvrde, a pronađeni su tijekom istraživanja Velike kule mletačkog kaštela 2012. godine.

Posljednja emisija: Četvrtak, 26.11.2020 17:30

Rock Klasika

Rock Klasika

Glazba, kultura

Večerašnja Klasika predstavlja najnovije,16. live-izdanje iz arhiva Neila Younga, dvostruki koncertni album "Return to Greendale", snimljen s famoznim Crazy Horseima u Torontu, u Canadi, 4. rujna 2003., nedugo nakon izlaska Youngova tematskog albuma "Greendalea", posvećenog istoimenom izmišljenom gradiću u Californiji, jednoj ruralnoj obitelji koja se suočava sa zločinom, ekološkim nevoljama i medijskim manipulacijama. "Povratak u Greendale" odražava "bistriju" sliku "Greendalea", sve u svemu vrlo intrigantnog i znakovitog Youngova konceptualnog pothvata.

Posljednja emisija: Subota, 28.11.2020 20:05

Škrinjica za sne

Škrinjica za sne

Kultura, djeca i mladi

Danas slušamo bajku "Vile" Charlesa Perraulta o kraljeviću i dvije sestre djevojke...

Posljednja emisija: Nedjelja, 29.11.2020 11:10