Baština Radio Splita - EMISIJA  BAŠTINA

Baština Radio Splita - EMISIJA BAŠTINA

Kultura, društvo

Posljednja emisija: Nedjelja, 21.07.2019 17:25

Čovik, vrime, rič

Čovik, vrime, rič

Zabava, društvo, život, obitelj, talk show, mozaik

U posljednjem ovosezonskom izdanju serijala Čovik, vrime, rič još jednom ćemo u društvo hrvatskog glazbenog umjetnika - Miroslava Škore. Samo jedan od niza povoda i ovom radijskom susretu - trideseta obljetnica nastanka pjesme NE DIRAJTE MI RAVNICU.. .

Posljednja emisija: Četvrtak, 06.06.2019 18:05

Dalmacija u mom oku

Dalmacija u mom oku

Vijesti, gospodarstvo, turizam, društvo, život, kontakt

U zadnjoj lipanjskoj emisiji bit će riječi o popunjenosti postelja na početku glavne turističke sezone, gost nam je Luka Kolovrat iz Turističke zajednice Imota...

Posljednja emisija: Četvrtak, 27.06.2019 09:05

Magistrala

Magistrala

Zabava, društvo, život, kontakt

Ljeto je vrijeme kada se bućkamo u plićaku, te smišljamo razne igre i igrice kako bi nam vrijeme brže proteklo... Kakve ideje nam padaju na pamet diljem Jadrana istražili su urednici Magistrale i pozvali te lumene u ovotjedno izdanje emisije

Posljednja emisija: Četvrtak, 11.07.2019 12:05

NOVOSTI RADIO SPLITA

NOVOSTI RADIO SPLITA

Vijesti

Novosti uredili Miranda Hrabar i Marino Marinčić.

Posljednja emisija: Utorak, 23.07.2019 00:16

Radio galerija

Radio galerija

Vijesti, kultura, umjetnost

U ponedjeljak 15. srpnja je na splitskom Sustipanu otkriven spomenik hrvatskom pjesniku i književniku Tonču Petrasovu Maroviću (1934. - 1991.). Tim povodom je ovotjedni gost Radio Galerije autor spomenika Loren Živković Kuljiš s kojim ćemo, osim o procesu nastanka i izrade samog spomenika, razgovarati i o njegovog umjetničkoj praksi, kao i kompleksnoj temi skulpture u javnom prostoru.

Posljednja emisija: Četvrtak, 18.07.2019 10:30

Rock Klasika

Rock Klasika

Glazba, kultura

Prvo reprizno izdanje Rock Klasike u ljetnoj programskoj shemi posvećujemo neprežaljenom Davidu Bowieju, njegovu napokon dostupnom glasovitom headline nastupu na Glastonbury festivalu, 25.lipnja 2000., dvostrukome kompaktu (trostrukome vinilu) "Glastonbury 2000", koji se (kao i live DVD) nedavno pojavio u suradnji Parlophone Recordsa, BBC-ja i Glastonbury Festivals Limiteda. "Glastonbury 2000", iz današnje perspektive, iznimno je dragocjen koncertni navještaj nastupajućeg trendovski neopterećenog, dozrelog Bowieja, i ako ne "najbolji Bowiejev live show nakon upokojenja Ziggyja" (kako su ga neki svjedoci razdragano doživjeli), onda zasigurno jedan od najdojmljivijih u poznoj fazi njegove fabulozne karijere.

Posljednja emisija: Subota, 13.07.2019 20:05

Tu pored nas

Tu pored nas

Društvo, život

U posljednjoj ovosezonskoj emisiji, prije ljetne stanke, poslušajte na koji način je i s koliko novca Savjet za nacionalne manjine rasporedio novac iz državnog proračuna za udruge nacionalnih manjina koje ostvaruju programe iz područja kulturne autonomije. Gošća emisije je Alena Rako, rođena Čehinja ali više od četiri desetljeća prava Kaštelanka. To potvrđuje i Nagrada Grada Kaštela za životno djelo koju je gospođa Alena dobila za unapređenje mažoret plesa u Kaštelima ali i Hrvatskoj.

Posljednja emisija: Srijeda, 05.06.2019 10:35