Baština Radio Splita

Baština Radio Splita

Kultura, društvo

Dr. sc. Stanko Piplović govori nam o nedavno održanim znanstvenim skupovima u Splitu u spomen na 100. obljetnicu uvođenja električne struje u Splitu te o 50. obljetnici smrti povjesničara Ljube Karamana.

Posljednja emisija: Nedjelja, 24.10.2021 11:15

Čovik, vrime, rič

Čovik, vrime, rič

Zabava, društvo, život, obitelj, talk show, mozaik

U ovom izdanju našeg serijala, gošća nam je, s puno dobrih razloga, još jednom, glazbena umjetnica i pedagoginja, operna i koncertna pjevačica, prvakinja opere splitskoga HNK, docentica solo pjevanja na Umjetničkoj akademiji u Splitu, magistra umjetnosti... mezzosopranistica Terezija Kusanović.

Posljednja emisija: Četvrtak, 21.10.2021 18:05

Dnevnik Radio Splita

Dnevnik Radio Splita

Vijesti

- još jedan dan s više od 3000 novih slučajeva zaraze , u splitsko dalmatinskoj županiji 324 novozražena - U splitskim dječjim vrtićima pet odgojnih skupina je trenutno u izolaciji , u školama preko 600 učenika - unatoč protivljenju oporbe gradonačelnik Puljak i dalje zaziva izbore za gradsko vijeće, oporba traži i za gradonačelnika - predstavljeno novo izdanje prvoga hrvatskog spjeva i svečano otkrivena kamena skulptura Judite - Igokea i Split danas u 18 sati igraju utakmicu 5. kola regionalne lige - sutra se očekuje početkom dana još malo kiše a potom razvedravanje

Posljednja emisija: Petak, 22.10.2021 16:00

JEZGRA - MIX Toxic

JEZGRA - MIX Toxic

Glazba, zabava

Interes za glazbu pokazuje još u ranoj mladosti, te kao srednjoškolac počinje vrtiti ploče po zagrebačkim klubovima. Prva prava glazbena ljubav mu je Electro Funk, no za ono vrijeme preprogresivna glazba. Sa pojavom House glazbe polovinom 80-ih počinje ju prezentirati u svojim radio-emisijama, a slijedecih 20ak godina u klubovima. Nastupao je diljem cijele Hrvatske, te ima nekoliko nastupa u inozemstvu. (V. Britanija, Njemacka, Slovenija, BiH) Suosnivac je i resident nekih od klubskih programa u Hrvatskoj. (Bodywork, F-Scope, Body & Soul, Get*HIGH) Sedam godina bio je predavač na 1. hrvatskoj DJ Akademiji. 2016. dobitnik je nagrade ''Ambasador'' u organizaciji portala ''Klubska Scena'' kao pionir Elektronske glazbe.

Posljednja emisija: Petak, 22.10.2021 23:00

Kad se smijah, tad i bijah

Kad se smijah, tad i bijah

Glazba, kultura, zabava, književnost

U predzadnjoj listopadnoj emisiji još nekoliko zimzelenih šaljivih priloga kroz nove zgode naše vesele ekipe... Čut ćemo i to zašto je najbolji biti gudin!

Posljednja emisija: Nedjelja, 24.10.2021 10:15

Manjinski mozaik

Manjinski mozaik

Društvo, život

Donosimo priču Sergeja Kramskoja i Olge Kramskaje, ukrajinskog bračnog para koji je zaljubljen u Hrvatsku, Dalmaciju, Podstranu. S Dušicom Mijušković Maladom, predsjednicom Zajednice Crnogoraca Split, tražimo odgovor na pitanje kako privući mlade u kulturna društva i udruge nacionalnih manjina.

Posljednja emisija: Srijeda, 20.10.2021 10:35

Podnevne vijesti

Podnevne vijesti

Vijesti

U Hrvatskoj više od 3 i pol tisuće oboljelih od korone, Splitsko-dalmatinska županija bilježi 420 novih slučajeva, zadnja šesta ovogodišnja Boranka na Mosoru, na Poljudu u 17 sati igraju Hajduk i Gorica, u nastavku dana razvedravanje – to su naglasci iz Podnevnih vijesti Radio Splita.

Posljednja emisija: Subota, 23.10.2021 12:00

Policajac u zajednici

Policajac u zajednici

Društvo

U rezoluciji Europskog parlamenta o sigurnosti na cestama u zemljama EU, a koja je nedavno usvojena, napominje se kako godišnje u Uniji u prometu život izgubi oko 22.700 ljudi, a oko 120.000 zadobije teške ozlijede. U istom dokumentu stoji kako prekoračenje brzine ključni faktor u oko 30% smrtonosnih sudara na cesti te se inzistira na nultoj toleranciji vožnje pod utjecajem alkohola, ističući kako je alkohol bio prisutan u oko 25% svih smrtnih slučajeva na cestama. Kakvi su podaci o stanju sigurnosti na prometnicama Splitsko – dalmatinske županije, što policija radi bilo represivno ili edukativno, koji su im najveći problemi – razgovarali smo s glavnim inspektorom u odjelu za sigurnost cestovnog prometa PUSD – Pericom Oreškovićem.

Posljednja emisija: Utorak, 12.10.2021 10:30

Radio galerija

Radio galerija

Vijesti, kultura, umjetnost

U ovotjednoj emisiji razgovaramo s britanskim umjetnikom Richard Deaconom čija je izložba otvorena u atriju Galerije umjetnina i Galeriji Kula. Richard Deacon (1949, Bangor, Wales, UK) je primarno prepoznat po svojim impresivnim biomorfnim i apstraktnim skulpturama koje su nastale kao rezultat istraživanja jezika skulpture kao medija i eksperimenta s različitim materijalima i procesima njezine izrade. Pripada generaciji iznimnih britanskih kipara koji su se na međunarodnoj sceni afirmirali još 1980-ih godina, a koji su svoj rad temeljili na teorijskim promišljanjima koja su na međunarodnoj sceni prevladala nakon minimalizma i post-minimalizma. Splitska izložba koja se može pogledati do 31.12. predstavlja izbor radova nastalih u posljednjih dvadesetak godina i obuhvaća radove izrađene od aluminija, čelika, papira, drva i keramike.

Posljednja emisija: Četvrtak, 21.10.2021 17:30

Rock Klasika

Rock Klasika

Glazba, kultura

Večerašnja Rock Klasika predstavit će, najprije novi album kalifornijskoga Howlin' Raina, jednog od inovativnijih suvremenih classic-rock bendova, sjajni "The Dharma Wheel, a potom i friški, vrlo dobar album američkoga heartland/americana kantautora Johna Hiatta, album "Leftover Feelings", nastao u suradnji s gitaristom Jerryjem Douglasom i njegovim (bluegrassy) bendom.

Posljednja emisija: Subota, 23.10.2021 20:05

Škrinjica za sne

Škrinjica za sne

Kultura, djeca i mladi

Slušamo rusku narodnu priču o zloj maćehi.

Posljednja emisija: Nedjelja, 24.10.2021 11:10

Start subotom

Start subotom

Zabava, sport

Hajduk na Poljudu dočekuje Goricu...Košarkaši Splita još bez pobjede u ABA ligi... U malonogometnom prvenstvu izdvajamo susret Olmissuma i Pule...Sve to i još puno više sporta u emisiji START na Radio Splitu.

Posljednja emisija: Subota, 23.10.2021 13:10

Treće poluvrijeme

Treće poluvrijeme

Sport

U dalmatinskom nogometnom derbiju Šibenik rezultatom 2:0 nadigrao Hajduka...Košarkaši Splita nakon dva produžetka poraženi su u ABA ligi...Vaterpolisti Jadrana na korak su od plasmana u Ligu prvaka...Sve to i još puno više sporta u emisiji Treće poluvrijeme na Radio Splitu.

Posljednja emisija: Ponedjeljak, 18.10.2021 10:10