Baština Radio Splita

Baština Radio Splita

Kultura, društvo

Danas smo u novčarskom Muzeju štednje Privredne banke u Oktogonu u Zagrebu, koji je otvoren 2001. godine...

Posljednja emisija: Nedjelja, 10.11.2019 11:20

Čovik, vrime, rič

Čovik, vrime, rič

Zabava, društvo, život, obitelj, talk show, mozaik

Ovog puta ćemo “ritmom čitanja”... Naime, u skladu sa sloganom Mjeseca hrvatske knjige, u završnom tjednu te naše knjiške i čitateljske manifestacije - gošća je ravnateljica splitske Gradske knjižnice Marka Marulića - Grozdana Ribičić.

Posljednja emisija: Četvrtak, 14.11.2019 18:05

Dnevnik Radio Splita

Dnevnik Radio Splita

Vijesti

Split obilježava 28. obljetnicu obrane grada... - Štrajk prosvjetnih djelatnika se nastavlja i idući tjedan... - Split će se paljenjem svijeća u Vukovarskoj ulici pridružiti obilježavanju sjećanja na tragediju grada heroja... - Od idućeg tjedan opet će raditi laboratorij na Hvaru... -Sport: Svjetska košarkaška federacija odlučila: kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Tokiju igrat će se u Splitu... - Vrijeme sutra: kiša i jako jugo... Uredili Joško Krželj i Vedrana Krstić Ivanišević.

Posljednja emisija: Petak, 15.11.2019 16:00

Izaberi zdravlje

Izaberi zdravlje

Obrazovanje

Gastroenterolog KBC-a Split dr. Antonio Meštrović govori nam o iskustvima iz Japana i Italije, kako ih primijeniti kod nas, dr. Nonković iz Zavoda za javno zdravstvo najavljuje početak cijepljenja protiv gripe, najavljujemo Labday...

Posljednja emisija: Utorak, 05.11.2019 09:10

JEZGRA MIX Valentino Kanzyani

JEZGRA MIX Valentino Kanzyani

Glazba, zabava

Večeras slušamo glazbeni miks koji nam je pripremio slovenski DJ Tine Kocjančič poznatiji kao Valentino Kanzyani...

Posljednja emisija: Subota, 16.11.2019 23:00

Kad se smijah, tad i bijah

Kad se smijah, tad i bijah

Glazba, kultura, zabava, književnost

Nakon olujnog juga u emisiji stiže malo i bure smijeha sa svih strana...

Posljednja emisija: Nedjelja, 17.11.2019 10:10

Kroz Bolonju i prašumu

Kroz Bolonju i prašumu

Zabava, obrazovanje, društvo, znanost

Još jedan četvrtak - još jedno ludo i nezaboravno druženje od 20 do 22 na frekvencijama Radio Splita. Naravno, vrijeme je za emisiju Kroz Bolonju i Prašumu. S vama su ove večeri Ivana Vučetić, Mihaela Lubina i Ivan Krolo. Za danas smo pripremili, tradicionalno, studentske vijesti, najave za tjedan pred nama. Tema tjedna je odlazak na fakultet i odlazak od obitelji. U goste nam ovaj tjedan specijalno stiže ne jedan, već dva gosta. Ugostit ćemo Anđelu Prnjak iz projekta MyMap Split te predstavnika udruge studenata medicine Cromsic Split koji u klubu Zenta organiziraju Movember party. I da popunimo sve društvene sfere, naša Mihaela pripremila je vijesti iz svijeta glazbe. Slušamo se od 20.05, budite s nama!

Posljednja emisija: Četvrtak, 14.11.2019 20:05

Magistrala

Magistrala

Zabava, društvo, život, kontakt

Privlači li vas cirkuska zabava, akrobacije i žongliranje.... Što mislite o ples na svili i klaunima.... Postoje li još interes za gledanje tih vještina uživo?

Posljednja emisija: Četvrtak, 07.11.2019 12:05

Male priče - Sve se ipak ne može kupiti

Male priče - Sve se ipak ne može kupiti

Obrazovanje, djeca i mladi, društvo, život, obitelj, mozaik

Možeš kupiti sebi i krevet, i hranu, i odjeću, i lijek, i kuću, i knjigu, i sat, i položaj, i hranu, i... Ali ne možeš...

Posljednja emisija: Ponedjeljak, 11.11.2019 07:30

Nedjeljni Đir

Nedjeljni Đir

Glazba, kultura, zabava, turizam, društvo, umjetnost, mozaik

Naši su gosti turistički djelatnik Pavo Jerković iz Neretvanskog kraja, kuhar Željko Bremec daje nove recepte, Ivo Perkušić iz Gradskog kazališta mladih Split govori o repertoaru i svojim brojnim aktivnostima, jedriličari iz klase laser Filip Jurišić i Tonći Stipanović... ...

Posljednja emisija: Nedjelja, 03.11.2019 12:00

Radio galerija

Radio galerija

Vijesti, kultura, umjetnost

O projektu www.arhivsnova.hr i odžranoj VR prezentaciji "Polje" u Galeriji umjetnina razgovaramo s Katom Mijatović i Ivanom Družetić. Interaktivna VR instalacija Polje nastala je u suradnji umjetnice Kate Mijatović i projekta MARTA /Mixed Reality Kunst im öffetlichen Raum/ na Sveučilištu za primijenjene znanosti u Düsseldorfu /Hochschule Düsseldorf, Fachbereich Medien/. Polje je virtualna inačica on-line projekta Arhiv snova /www.arhivsnova.hr/, realiziranog 2013. kao središnji rad izložbe Između neba i zemlje /55. Venecijanski bijenale, kustos Branko Franceschi/. U Arhiv snova, on-line domenu u koju korisnici Arhiva mogu odlagati svoje tekstualne zapise snova, do sada je zaprimljeno više od 2200 snova na različitim jezicima. Zahvaljujući globalnom odazivu stvoren je svojevrsni bazen snova, u kojem brojni introspektivni i hermetični zapisi snova, u kontekstu Arhiva, svjedoče o sposobnosti ljudskog uma da u nesvjesnom stvara slike svjetova izvan kontrole svjesnog ja. Učiniti vidljivim taj fenomen stvaranja/konstruiranja svjetova u snovima, polazišna je pretpostavka i interaktivne VR instalacije Polje. Snovi, koji nastaju kao produkti bio-virtualne stvarnosti koje stvara naše nesvjesno, u Polju se paradoksalno smještaju u polje tzv. 'prave', tehnički proizvedene virtualne stvarnosti koju stvara svjesni um. Virtualna scena blatnjava je preorana njiva u maglovito, kišno jesenje jutro, iznad koje sve do ruba horizonta lebde paoni (billboardi).

Posljednja emisija: Četvrtak, 14.11.2019 10:30

Rock Klasika

Rock Klasika

Glazba, kultura

1048. izdanje Rock Klasike posvećujemo, najprije više no solidnom novom albumu Neila Younga i Crazy Horsea, albumu "Colorado", prvom nakon "Psychedelic Pilla" iz 2012., a potom i nekim od zanimljivijih manje poznatih snimaka s mitskoga Woodstocka, sabranih u Rhinovu golemom obljetničkome boxu "Woodstock - Back to the Garden: The Definitive 50th Anniversary Archive", koji na 38 kompakt diskova donosi kompletan snimljeni materijal nastao za vrijeme trajanja festivala.

Posljednja emisija: Subota, 09.11.2019 20:05

Škrinjica za sne

Škrinjica za sne

Kultura, djeca i mladi

Ove nedjelje slušamo rusku priču za djecu - Nenasmijana carevna. Priču je dramatizirala i za radijsko izvođenje adaptirala Jasmina Žiljak Ilinčić.

Posljednja emisija: Nedjelja, 20.10.2019 11:10

Tu pored nas

Tu pored nas

Društvo, život

U emisiji Tu pored nas (srijeda 23. 10. 2019. ) opširno o doprinosu predstavnika nacionalnih manjina obrani Hrvatske u Domovinskom ratu, o čemu se govorilo u sklopu okruglog stola "Bošnjaci branitelji u obrani Republike Hrvatske". Uz financijsku potporu grada Splita taj skup organizirala je splitska udruga Bošnjaka branitelja Domovinskog rata.

Posljednja emisija: Srijeda, 23.10.2019 10:35