Baština Radio Splita

Baština Radio Splita

Kultura, društvo

O baštini koja se čuva u Franjevačkom samostanu u Imotskom govore nam gvardijan fra Kristijan Stipanović i dr. sc. Marija Jović...

Posljednja emisija: Nedjelja, 08.12.2019 11:15

Čovik, vrime, rič 05.12.2019.

Čovik, vrime, rič 05.12.2019.

Zabava, društvo, život, obitelj, talk show, mozaik

U novom iz niza naših radijskih susreta “s ljudima koji imaju što reći drugim ljudima” gošća nam je autorica monodrame “Domaši” - predstave s Nagradom hrvatskog glumišta za najbolji praizvedeni suvremeni hrvatski dramski tekst ili najbolju dramatizaciju, adaptaciju, dramaturšku obradu teksta ili dramaturgiju predstave. Gošća nam je mlada splitska glumica... i ne samo glumica - Ana Marija Veselčić.

Posljednja emisija: Četvrtak, 05.12.2019 18:05

Dnevnik Radio Splita

Dnevnik Radio Splita

Vijesti

Posljednja emisija: Utorak, 10.12.2019 16:00

Izaberi zdravlje

Izaberi zdravlje

Obrazovanje

O poremećajima spavanja govori nam gošće profesorica Renata Pecotić i psihologinja Linda Lušić... Je li stiglo dodatno cjepivo protiv gripe?... O novinama u lijeku Eutirox protiv bolesti štitnjače pitamo profesora Pundu...

Posljednja emisija: Utorak, 03.12.2019 09:15

JEZGRA

JEZGRA

Glazba, zabava

Worda - vlasnik izdavačke kuće mTechno Records te urednik i voditelj radijske emisije mTechno Radio Showcase dolazi iz Sarajeva, a nedavno je proslavio 16 godina na elektroničkoj sceni. U 16 godina karijere Worda je obišao cijeli regiju, a tako upisao i nastupe u svim gradovima u BiH dok se od inozemnih nastupa ističu oni u Sofiji, Grazu, Mannheimu i Zurichu. Nastupa 3 godine za redom na prestižnom Exit Festivalu, a obilježio je zapažene nastupe i na Adriatic Perception, Seadance Festival, Festival 84, Imperium Festival te se može pohvaliti kako je u karijeri pult imao priliku dijeliti s nekim od velikana svjetske scene.

Posljednja emisija: Subota, 07.12.2019 23:00

Kad se smijah, tad i bijah

Kad se smijah, tad i bijah

Glazba, kultura, zabava, književnost

Repriza emisije u kojoj višekratno obrađujemo dežurnu temu štrajka prosvjetara, uz glazbene parodije...

Posljednja emisija: Nedjelja, 08.12.2019 10:10

Kroz Bolonju i prašumu

Kroz Bolonju i prašumu

Zabava, obrazovanje, društvo, znanost

Vjerovali ili ne, već je prošlo tjedan dana od našeg posljednjeg susreta. Vrijeme leti. Opet četvrtak, opet vaša najdraža studentska emisija. Ovoga puta s vama su Mihaela, Ivana i Stipe, a tradicionalno vam spremamo vijesti iz studentskog svijeta i najave za tjedan pred nama. Objavljujemo i rezultate ankete o preferencijama naših slušatelja, odnosno dajemo odgovor na vječno pitanje: knjiga ili film. Tema emisije su friške nominacije za prestižnu glazbenu nagradu Grammy. U ovotjednoj Bolonji pridružuju nam se Marija Vladović i Petra Prkić, splitski predstavnici Udruge studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske koji pripremaju humanitarnu fritulijadu 5. 12. na MEFST-u u suradnji sa udrugom Srce, a više o udruzi i njihovim aktivnostima poslušajte na HRT Radio Splitu u četvrtak od 20:05h.

Posljednja emisija: Četvrtak, 28.11.2019 20:05

Magistrala

Magistrala

Zabava, društvo, život, kontakt

Pred nama je tjedan u kojem je akcija „Dani tehničke ispravnosti vozila“. Kakve automobile vozimo? Ispravnije i bolje nego prije dvadesetak godina ili ne?

Posljednja emisija: Četvrtak, 21.11.2019 12:05

Male priče - Što je život?

Male priče - Što je život?

Obrazovanje, djeca i mladi, društvo, život, obitelj, mozaik

Jednoga ljetnog podneva šumu je ispunila tajanstvena tišina. Ptice su spuštale glavu na krila, sve je počivalo, jedino je zeba uspravila vrat i upitala: „Što je život?“

Posljednja emisija: Ponedjeljak, 09.12.2019 07:30

Nedjeljni đir

Nedjeljni đir

Glazba, kultura, zabava, turizam, društvo, umjetnost, mozaik

Naš gost je sportaš, liječnik i političar Duško Krstulović s Matejuške, Željko Bremec nam preporučuje nove recepte, u Mirtinu faulu gostuje Edo Pezzi...

Posljednja emisija: Nedjelja, 08.12.2019 12:05

Radio galerija

Radio galerija

Vijesti, kultura, umjetnost

Gost ovotjedne emisije Radio Galerija je vizualni umjetnik, ujedno i predsjednik splitskog HULU-a, Vice Tomasović. Povod razgovoru je njegova samostalna izložba nazvana Performativne memorabilije koja se u splitskoj Galeriji Škola u Školi likovnih umjetnosti može razgledati od 4. prosinca 2019. do 20. siječnja 2020. S Vicom također razgovaramo o njegovom projektu jaslica koje će u prosincu biti postavljene u Arnirovoj kapeli nasuprot Galerije umjetnina.

Posljednja emisija: Četvrtak, 05.12.2019 10:30

Rock Klasika

Rock Klasika

Glazba, kultura

Prigodom 40.obljetnice britanskoga (manchesterskog) Factory Recordsa, novo izdanje Klasike posvećujemo friško reizdanom boxu "Factory Communications 1978-1992", izvorno objavljenom 2009. U emisiji bi popratili cijelu plejadu, uglavnom poznatih, uglednih i utjecajnih (manchesterskih) post-punk, new wave i alter-rock bendova koje je tijekom svojeg postojanja okupljala i afirmirala ta glasovita nezavisna diskografska etiketa, između ostalih; Joy Division, A Certain Ratio, New Order, Durutti Column i Happy Mondays.

Posljednja emisija: Subota, 07.12.2019 20:05

Škrinjica za sne

Škrinjica za sne

Kultura, djeca i mladi

Ove nedjelje slušamo talijansku priču za djecu - Kako je postala žaba. Priču je dramatizirala i za radijsko izvođenje adaptirala Jasmina Žiljak Ilinčić.

Posljednja emisija: Nedjelja, 08.12.2019 11:10

Tu pored nas

Tu pored nas

Društvo, život

Savjet za nacionalne manjine usvojio informaciju o proračunu za iduću godinu. Nikad veći proračun za programe iz područja kulturne autonomije nacionalnih manjina. Gošća emisije je dr. sc. Dinka Čorkalo Biruški, autorica jedinstvenog istraživanja i u europskom kontekstu ‘Integracijski procesi većine i manjine u etnički mješovitim zajednicama: Uloga međuetničkog kontakta, percipirane prijetnje i socijalnih normi’ (IntegraNorm)“.

Posljednja emisija: Srijeda, 04.12.2019 10:35