Hrvatski radio

Radio Split

21 krstaš na regati Luka Pharos - Pa(v)iška

17.10.2020.

17:51

Autor: RS

Foto JK Labud

Foto JK Labud

Foto: - / -

Posada broda “Molo Longo Tutta Trieste” kormilara Rajka Kujundžića prva je projedrila ciljnu liniju subotnjeg štap jedrenja u sklopu 76. Viške regate krstaša. Već tradicionalno trodnevna jedriličarska fešta koju organizira splitski Jedriličarski klub Labud, uz dvije navigacijske utrke,

ima i regatu koja se vozi unutar luke, a kako je ove godine sve “novo-normalno” tako se umjesto od Splita do Visa, jedrilo do Hvara, odnosno do Starog Grada te je subotnja regata unutar luke odjedrena u starograjskom zaljevu, legendarnom Pharosu odnosno Paizu pa odatle i ovogodišnje ime regate Pa(v)iška! Kao i novi format jedrenja unutar luke, gdje se ove godine jedrio plov “u štapu” na ruti od hotela “Arkada” do novog trajektnog pristaništa te nazad.

- Regata “Luka Pharos” okupila je 21 krstaša podijeljena u tri skupine razvrstavanja, a odjedren je nažalost jedan od planirana dva plova. Za drugi nije bilo više dovoljno vjetra! - kaže Dominik Perković, predsjednik Regatnog odbora.

U jedrenom vremenu najbrži je bio brod “Molo Longo” koji tako ima i pobjedu u prvoj grupi, dok je u drugoj skupini krstaša slavila ekipa s jedrilice “Mareus 3” skipera Luke Jerčića iz JK Splita. U trećoj grupi po razvrstanju, trijumfirala je posada “T8SC” kormilara Roberta Skomeršića, iz kluba Plav sa Krka.

Sutra, u nedjelju, flotu od 93 jedrilice čeka povratak u Split i navigacija od 22 nautičke milje, a start je u 9 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.