Hrvatski radio

Radio Split

9. kolo Dalmatinske Trail Lige – Mosor Grebbening, 15. jubilarno izdanje

15.11.2021.

19:19

Autor: Zoran Vukičević

9. kolo Dalmatinske Trail Lige – Mosor Grebbening, 15. jubilarno izdanje

9. kolo Dalmatinske Trail Lige – Mosor Grebbening, 15. jubilarno izdanje

Foto: - / -

9. kolo Dalmatinske Trail Lige – legendarni Mosor Grebbening, kojem je to bilo 15. jubilarno izdanje, održan je u subotu. Nakon Grebbeninga, zadnje kolo Dalmatinske Trail Lige trebalo bi se održati 4. prosinca u Komiži.

Već po dugogodišnjem običaju Mosor Grebbening održan je u tri kategorije koje je organizator simbolično nazvao po omiljenoj dalmatinskoj životinji magarcu.
Kategorije su Sivonja dužine 37,5 km, Tovar dužine 17,0 km i Pule kojoj je dužina staze bila oko 8 kilometara. Sukladno epidemiološkim mjerama broj natjecatelja bio je ograničen. 

Prestižna kategorija Sivonja, na kojoj je nastupilo 50-ak trkača, startala je s tvrđave u Klisu i u svojoj cijeloj dužini prolazila je svim vrhovima Mosora sve do najistočnijeg vrha Lišnice, a onda se spušta do Zvečanja i padinama Mosora do cilja u Gatima.
Uvjeti za tračanje po stijenama Mosora u subotu baš i nisu bili idealni, natjecatelje je dočekala magla koja ih je pratila jedno vrijeme, a zbog kiše teren je bio jako sklizak. Cijeli greben Mosora prošlo je i 6 natjecateljica, a najbrža - što je ujedno u ukupnom poretku bilo treće vrijeme, s rezultatom sedam sati 34 minute i 23 sekunde ostvarila je Eva Tušar Suhadolc, rođena Slovenka koja već dugi niz godina živi i radi u Splitu:
TUŠAR - MOSOR 

Kod muškarca pobjednik je odlučen - možemo kazati u foto finišu u nekoliko posljednjih stotinjak metara staze.
Splićanin Dane Krstulović – Opara osvojio je mosorskog Sivonju za malo ispred Sanjina Vučana koji je na utrku stigao iz Austrije. Vučan je greben Mosora prošao za 5 sati, 57 minuta i 12 sekundi, a pobjednik Dane Krstulović Opara, kojemu je ovo 4 pobjeda na Grebeningu, na cilj je stigao s vremenom 5 sati 56 minuta i 27 sekundi:
DANE I SANJIN – MOSOR 

TUŠAR - MOSOR

DANE I SANJIN - MOSOR

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.