Hrvatski radio

Radio Split

Brod "Green Pepper" ukupni pobjednik

18.10.2020.

17:12

Autor: RS

Foto JK Labud Split

Foto JK Labud Split

Foto: - / -

Samo dvije minute odlučile su o tituli najbržeg broda u jedrenom vremenu 76. Viške regate krstaša koja se ove godine zbog Covid 19 infekcije, jedrila iznimno od Splita do Starog Grada (Hvar) a ne tradicionalno do Visa.

Posada „Mareusa 3“, iako su kao četvrti projedrili ciljnu liniju druge etape ispred Splita, osvojila je epitet najbržeg broda ovogodišnje Pa(vi)iške regate po starom nazivu Starog Grada –  Paiz!

  - U prvoj etapi jedrenoj u petak bili smo prvi s 11 minuta prednosti ispred „Molo Longa Tutta Trieste“ kormilara Rajka Kujundžića, da bi u drugoj etapi mi bili tek četvrti, no razlika između nas i njih je bila samo 9 minuta i te dvije minute su nama donijele naslov najbržeg broda regate – kazao je Luka Jerčić, kormilar „Mareusa 3“ iz JK Splita, dok je primao pokal iz ruku kapetana Tonija Mlikote, predsjednika JK Labuda, organizatora trodnevnog jedriličarskog nadmetanja.

  - Mi opet drugi, kao i na Mrduji, no takvo vam je jedrenje. I moram pohvaliti organizatore za novi format regate - odličan je! Pogotovo što smo i mi veliki brodovi imali priliku sudjelovati u štap-regati u subotu, u starograjskom zaljevu – zadovoljan je i Kujundžić, dok velikog razloga za slavlje ima i posada s „Green Peppera“ iz JK Splita, kormilara Stipe Gašpića, čije će ime ostati upisano kao pobjednici 76. Viške regate krstaša. Oni su naime trijumfirali u ORC razvrstanju i time osvojili epitet službenog pobjednika regate!

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.